2008’de Kanarya’ya karşı elde edilen zaferin altında imzası bulunan teknik direktör Güler, derbide Galatasaray’ın favori olduğunu söyledi. “O dönem birlikte hareket etme ve ekip ruhu ile kazanmıştık ” dedi

Süper Lig’in 2007-08 sezonunda Galatasaray’da Karl Heinz Feldkamp’ın istifa etmesinin ardından sezonun son 5 maçı için geçici olarak takımın başına getirilen ve son Fenerbahçe galibiyetinin altında imzası bulunan Cevat Güler, yarınki derbi ile ilgili görüşlerini açıkladı. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi’nde hocalık yapan Güler, Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşmada Sarı- Kırmızılı takımın favori olduğunu belirterek, “Son senelerde Fenerbahçe’nin, Galatasaray’a üstünlük kurmasında psikolojik nedenler olduğuna inanmıyorum. Geçen sezon oynanan maçta da son dakikada gol yenmese durum farklı olabilirdi. Takım olarak kötü bir futbol ortaya konulmamıştı” diye konuştu.

Önemli olan dereceye girmek

Şampiyonluğu getiren son Fenerbahçe zaferine, ‘birlikte hareket etme’ güdüsüyle ulaştıklarının altını çizen Cevat Güler, “Hafta sonundaki Gençlerbirliği karşılaşmasında Galatasaray’ın iyi oynadığını söyleyemem. Ama geriye baktığımızda önceki haftalarda istenilen futbolu ortaya koydular. Ligde ikinci pozisyonda olmak şu an itibariyle tabii ki kötü değil. Ancak futbol olarak daha da iyi olabilir. Ama Play-Off’a gitmek önemli olduğu için oyundan öte derece almak ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Haber: Tahsin SEZER/BUGÜN GAZETESİ