Cim-Bom"un teknik patronu Michael Skibbe, Beşiktaş"ı yenerek sezon başında belirledikleri hedeflere biraz daha yaklaşmak istediklerini ifade etti. Galatasaray TV"ye konuk olan Alman hoca, derbi maç ve transfer konularında önemli açıklamalar yaptı.
Beşiktaş maçında taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Skibbe, “Çünkü birçok maçta bizi galibiyete taşıyan seyircimiz oldu. Derbide aynı şekilde olmasını bekliyoruz. Rakibimiz Beşiktaş da şampiyonluktan kopmamak için elinden geleni yapacaktır. Ama biz evimizde rakip kim olursa olsun galibiyet için oynuyoruz ve yine kazanmak istiyoruz. Derbiyi kazanarak yeni yıl için iyi bir başlangıç yapmamız lazım. Pazar günü elde edeceğimiz galibiyeti düşünürsek, hem ligde hem Türkiye Kupası"nda hem de UEFA Kupası"nda koyduğumuz hedeflere ulaşma yolunda bu derbi bir kez daha önem kazanıyor” diye konuştu.

"Kaptanlık sorunu yok"
Michael Skibbe, derbide Beşiktaş"ın deneyimli hocası Mustafa Denizli ile karşı karşıya gelecek olmasının hatırlatılması üzerine, “Her şeyden evvel ona büyük saygı duyuyorum. Her oynadığım rakibin teknik direktörüne saygı duyduğum gibi. Mustafa Denizli"yi misafir edecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Denizli"nin takımını misafir ettikten sonra yenerek uğurlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Cim-Bom"u hocası, sarı-kırmızılı takımda kaptanlık sorunu bulunmadığını açıkladı. Takımdaki kaptanların belli olduğunu vurgulayan Skibbe, “Ümit Karan kaptanımızdır. İkinci kaptan Hasan Şaş. İkisi oynamadığı zaman ise kaptanımız Ayhan oluyor. Bunların dışında tecrübeleriyle kaptanlığa yakın Meira, Lincoln ve Servet var. Hertha Berlin maçında seçimimizi Lincoln"den yana kullandık. Lincoln bu maçta çok iyi mücadele etti ve mümkün mertebe örnek oldu” dedi.

"Kewell"a 2 ay lazım"
Skibbe, ülkesi Avustralya"da kasık fıtığı ameliyatı olan Kewell"ın durumuyla ilgili de bilgi verdi. Alman hoca, “Kewell"ın takım idmanına ve maça çıkabilmek için en az 7 veya 8 hafta süreye ihtiyacı var. Yani en iyi ihtimalle Şubat başı veya Şubat sonuna doğru onu hesaplara katabiliriz. Linderoth birkaç gündür takımla çalışmalara başladı. Önümüzdeki dönemde ilk 11"de yerini almak için gerekeni yapacaktır” açıklamasını yaptı.
Galatasaray"ın hocası, “Ara transferde oyuncu istiyor musunuz?” sorusuna ise “Bunu yönetimle çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” yanıtını verdi.





"Mehmet Yıldız iyi oyuncu"
Michael Skibbe, Galatasaray"la ismi anılan Sivasspor"un golcüsü Mehmet Yıldız"ın iyi bir oyuncu olduğunu söyledi. Alman hoca, “Mehmet Yıldız"ı beğeniyor musunuz?” şeklindeki soruyu, “Her şeyden evvel iyi bir forvet oyuncusu. Sivas"ta çok önemli roller alıyor ve güzel oyunlar çıkartıyor. Aynı şekilde bizim ofansif oyuncularımız için de bu geçerli. Çünkü en çok golü bizim takımımız attı. Biz bu konuda şanslıyız. Fakat bu Mehmet Yıldız"ın iyi bir futbolcu olduğunu gölgelemez” diye yanıtladı.