Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Turkcell Süper Lig maçında 2 bin 500 polis görev yapacak.

Maç öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. İstanbul Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında yapılan toplantıya, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor yöneticisi Kamil Dizar, Kasımpaşa yöneticisi Süha Sidal ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Yardımcısı Ergun Güngör, toplantının ardından basın mensuplarına, derbi maçla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı.

Müsabakada toplam 2 bin 500 güvenlik görevlisinin görev yapacağını belirten Güngör, Fenerbahçe Kulübü'nün 250 özel güvenlik görevlisi görevlendireceğini ve toplam 95 kamera ile tespitler yapılacağını kaydetti.

Hem Anadolu yakasında, hem de Avrupa yakasında iskelelerde yoğun güvenlik önlemi alınacağını belirten Güngör, ''Beşiktaş seyircisine stada gelişlerinde kara yolunu tercih etmeleri ve stada saat 17.30'a kadar ulaşmalarını tavsiye ediyoruz. İskelelere toplu gelinmemeli'' dedi.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında tüm tedbirlerin saat 13.00'ten itibaren alınacağını ifade eden Güngör, stat kapılarının saat 14.00'den itibaren açılacağını söyledi.

BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİNE 2 BİN 525 KİŞİLİK YER AYRILDI

Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyeceğini vurgulayan Güngör, ''Toplu seyirci organizasyonu yapılmayacak. Seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada götürülmeyecek. Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine, UEFA kriterleri uyarınca güvenliği tam olarak sağlanmış, stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında yer ayrılmıştır'' diye konuştu.

Beşiktaş seyircisine, 50 bin 509 kapasiteli Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yüzde 5'i olan Migros Tribünü'nde 2 bin 525 kişilik yer ayrıldığını belirten Güngör, ''Beşiktaş seyircisine ait biletler bugün saat 13.00'ten itibaren Biletix gişelerinden, bir kişiye en fazla 2 bilet vermek ve kimlik fotokopisini ibraz etmek kaydıyla satışa sunulacaktır'' dedi.

Güngör, karşılaşmaya ait bileti olmayanların stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacağını, stat dışında karaborsa bilet satışına izin verilmeyeceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını, suların sadece bardakta ağzı açılarak seyircilere verileceğini söyledi.

Ergun Güngör, derbinin fair-play içinde geçmesini dileyerek, ''Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde derbinin centilmence geçmesini diliyorum ve her iki kulübümüze de başarılar diliyorum'' dedi.

Bu arada, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun bugün 64 kişiye, 78 bin 631 YTL ceza verdiği ve bugüne kadar toplam 878 kişiye 956 bin 734 YTL ceza uygulandığı bildirildi.

Spor3