TÜRKIYE’DE depresyonda olan kisilerin içinde bulundukları durumu kabullenemedikleri için veya toplum baskısı nedeniyle tedavi olmadıkları belirtildi.

Türk toplumunun yaklasık dörtte birinin depresyona maruz kaldıgını, ancak bu hastaların yarısından daha azının tedavi olmak için hastanelere basvurdugunu kaydeden uzmanlar, insanların atlatmak için alkol ve sigara gibi zararlı maddeleri tüketmesinin aksine depresyonun artmasında etkili oldugunu ifade ediyor.

Star'daki habere göre, yapılan bütün uyarılara ve alınan tüm önlemlere ragmen insanların zararlı alıskanlıklardan vazgeçmedigine dikkat çeken uzmanlar, bu durumun depresyonu tetikledigini, bunun sonucunda ise insanların ruh saglıgının, dolayısı ile toplum psikolojisinin bozuldugunu belirtiler. Çevre baskısı nedeni ile bu insanların büyük bir çogunlugunun ‘deli’ olarak nitelendirilmemek için tedavi olmaktan çekindigini vur-gulayan uzmanlar, çevreye karsı duyarsızlık, istahsızlık, uyku bozuklugu, hayattan zevk alamama, asırı enerji kaybı, hareket kaybı ve asırı duygu yogunlugu gibi belirtileri bulunan depresyonun, tedavi edilebilir bir rahatsızlık oldugunu kaydediyor.