Türk Anneler Derneği Kuşadası Şubesi ve Türkiye Gençlik Birliği Kuşadası İlçe Başkanlığı tarafından Van depreminde oluşan yaraların sarılması için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar kolilere yerleştirilerek 10 gün önce deprem bölgesine gönderildi. Yardıma muhtaç depremzedelerin birazcık olsun acılarını dindirebilmek ve onlara destek çıkabilmek için harcanan emek sonucu güçlükle toplanan yardımlar önceki gün Kuşadası’na geri geldi.
Büyük bir heyecanla toplayıp depremzedelere gönderdikleri yardımların geri gelmesinden dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade eden Türk Anneler Derneği Kuşadası Şube Başkanı Tülay Mutlu, “Kuşadası Türk Kadınlar Derneği, bu çalışmalarıyla çölde bir kum tanesi ve denizde bir damla kadar da olsa depremzedelere yardımcı olmak istemişti. Yardım kampanyası başlatmış ve bu mutluluğun en küçük ortaklarından biri olmayı arzulamıştık. Ne yazık ki depremzedeler için toplanan bu yardım kolileri, hiç açılmadan geri geldi. Van deprem bölgesine ulaşmadan geri gelen bu yardımları niye geri geldiğini öğrenmek için girişimlerde bulunduk. Kuşadası’nda gece gündüz demeden yardımları toplayan kadınların, gençlerin, öğrencilerin ve o eli öpülesi annelerin çabalarının boşa gitmesi bizleri çok üzdü” dedi.
Yardım kolilerinin geri gelmesinin ardından kargo yetkilileriyle görüştüklerin açıklayan Mutlu, yardımların geri gelmesinin nedeni olarak 5 kalemden oluşan yardımların haricinde yardım kabul edilmemesinin gösterildiğini sözlerine ekledi.