Özellikle CHP'yi hedef alan başbakan Erdoğan, AKP hükümetinin Türkiye'yi daha ileriye götürme mücadelesi verirken, muhalefetin paçasından çekip ülkeyi aşağıya çekmeye çalıştığını belirterek, "AKP hem sınırlarımızdaki, hem zihinlerdeki mayınları temizlemenin mücedelesini veriyor. Onlar Türkiye'yi de, zihinleri de mayınlara mahkum ediyorlar" dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

DEPREMZEDELER YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Spor Salonu'na gelmeden önce polis, 17 Ağustos Depremi'nin ardından Irak Kızılay'ı tarafından yapılan hibe ile yaptırılan deprem konutlarından çıkartılmak istenen depremzedeleri 'İçerde protesto gösterisi yapabilirler" endişesi ile dışarı çıkarttı. Bazı kadınlar direnince zor kullanıldı. Ağızları kapatılarak bağırmaları engellendi. Kadınlar, Saddam Hüseyin'in yaptığı 10 milyon dolarlık petrol hibesi ile inşa ettirilen konutlara kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan depremzedelerin yerleştirildiğini, ancak Valiliğin ise şimdi kendilerini bir bir çıkartıp bu konutlara vali muavinleri ile diğer bürokratları yerleştirdiğini belirterek, bunu Başbakan'a bildirmek istediklerini söylediler.

Bu arada bir süredir İzmit'te Büyükşehir Belediyesi'ni protesto eden ve baskı ile işçilerin Hak-İş'e bağlı Hizmet İş sendikası'na geçmeye zorlandıklarını ileri süren Belediye İş Sendikası'nın bazı yönetici ve üyeleri de, Başbakan'ın geçiş noktası olan TEM Turnikelerinin İzmit gişeleri yakınında polis tarafından etkisiz hale getirildiler.

Başbakan Erdoğan Atatürk Spor Salonu'nu dolduran partililere hitaben yaptığı konuşmada İzmit'in önemini hatırlattı. Dün de İstanbul'da konuştuğunu hatırlatan Erdoğan, olur olmaz iftiralara rağmen 29 Mart seçimlerini kazandıklarını hatırlatıp artık seçimlerin giride kaldığını, 71,5 milyon vatandaşın kendilerinden hizmet beklediğini belirtti.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, muhalefetin tüm çabalarına rağmen Türkiye'yi daha yüksek hedeflere ulaştırmak istediklerini belirtirken, diğer siyasi partilerin ise gerilim siyaseti yaptıklarını iddia etti. Başbakan, "Biz diğerlerinin yaptığı gibi gerilim siyaseti ile kavga siyaseti ile karalama siyaseti ile ülkenin vaktini heba edemeyiz. Yine Anayasa Mahkemesi'nin kapısına dayandılar. Tartışmasız milletimizin menfaatine olan, milletimizin çıkarları gözetilerek çıkartılan mayın yasasını mahkemeye taşıdılar. Amaçları üzüm yemek olsa yasada Türkiye'nin, milletin aleyhine olan hiçbir şey olmadığını görecekler. Ama bunların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Yahu tamam. Mahkemeye de gidin. Sizin yasal hakkınız olabilir. Ama Allah aşkına mahkeme kapılarını aşındırdığınız gibi bir de Anadolu yollarını aşındırın. Van'a gidin, Hakkari'ye gidin, Muş'a gidin, Bitlis'e gidin, Sivas'a gidin, Konya'ya gidin, Kayseri'ye gidin, Samsun'a gidin." dedi.

Başbakan konuşmasında askerlerin de sivil mahkemelerde yargılanmasına olanak sağlayan yasa değişikliği ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bakın çok enteresan. Geçen akşam bir kanun çıktı mecliste. Geçen akşam Grup Başkanvekili çıkmış, basın açıklaması yapıyor. Diyor ki, 'AK parti'nin adetidir bu. Gene bizi aldattı.' Aklın nerdeydi? Ne iş yşapıyorsun sen? Bunlar nasıl politika yapıyor? Kabul edenler dendi büyüt parti grupları elini kaldırdı. kabul etmeylenler dendi, sizden el kaldıran olmadı. Bunlar nasıl politika, nasıl siyaset yapıyor. Anlamak mümkün değil. Söyledikleri laf şu. 'Bizi kandırdılar, aldattılar' Hani samimiydin. Buyur. Çıkan yasa darbeye ve darbecilere karşı. Hepsini rahatlıkla yargılasın."

AKP'nin hem sınırlarımızdaki, hem zihinlerdeki mayınları temizlemenin mücedelesini veriyor. Onlar Türkiye'yi de, zihinleri de mayınlara mahkum ediyorlar" diyen Bayşbakan Erdoğan, AKP hükümetininin yol hastane, okul yaptığını, diğer partilerin ise bunları engellemenin mücadelesi içinde olduğunu iddia etti.

AKP Türkiye'yi büyütüyor, Türkiye'nin itibarını büyütüyor. Bunlar Türkiye'nin paçasından tutup aşağı doğru çekiştiriyorlar" diyen Başbakan, muhalefetin kurumlar arasındaki çatışmalardan medet umduğunu, bundan çıkar sağlayacaklarını umduklarını belirtti. Başbakan, hükümetin çetelerle, karanlık güç odaklarıyla mücadele ettiğini, etmeye de devam edeceğini belirttiği konuşmasında bugüne kadar yapılan hizmetleri de anlattı.

Başbakan konuşmasını tamamladıktan sonra partililere karanfil attı. Ancak karanfil dağıtırken kalabalığın arasına girince zaman zaman hem korumaları hem kendisi güç anlar yaşadı.

DÜZENLEME ALBAY ÇİÇEKLE İLGİLİ DEĞİL

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP kongresinin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'nda Kocaeli Valiliği'ne geçti. Burada Vali Gökhan Sözer tarafından karşılanan Başbakan'a bir gazeteci "Albay Çiçek'in ifadesinin alınması için bir gecede kanun değiştirildi" şeklinde soru yöneltti. Başbakan, öncelikle bu kanunun Albay Dursun Çiçek'in ifadesinin alınmasına yönelik olmadığını söyledi. Başbakan bunun oradaki bütün milletvekillerinin oybirliği ile alındığını da söyledi. milliyet