Van'da temaslarda bulunan Çelik, İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çelik, parti binası önünde geçici İŞKUR işçileri tarafından karşılandı.

Toplantı salonunda partililerle ve işçilerle bir araya gelen Çelik, depremlerin ardından İŞKUR aracılığıyla 8 aylığına işe alınan işçilerin çalışma sürelerinin 15 Haziran'da dolacağını hatırlattı.

İşçilerden gelen yoğun talep üzerine çalışma süresinin 1 ay daha uzatıldığını ifade eden Çelik, ''Depremden sonra İŞKUR aracılığıyla işe alınan ve 15 Haziran'da çalışma süreleri dolan işçiler için 1 aylık süre uzatımı yapılmıştır. Temmuz ayında işten çıkarılacak olan kardeşlerimiz 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla çalıştıkları kurumlarda işlerine devam edebilecekler'' dedi.

VAN' DA 30 BİN KONUT İNŞA EDİLİYOR

Çelik, 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden yaklaşık 6 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlarla Van'a ulaştığını, yaraların sarılması için hemen bir seferberlik başlatıldığını söyledi.

Türkiye'nin her yerinden Van'a yardımlar geldiğini bildiren Çelik, yardımlarıyla Van'ın ve Vanlı'nın yanında olanlara minnettar olduklarını vurguladı.

Van ve Erciş merkezde 15 bin konut inşaatının devam ettiğini kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

''Bununla kalınmayacak 7 bin konut daha yapılacak. Köylerimizde 8 bin konut yapılıyor. Toplam 30 bin konut inşa edilmiş olacak. Giden canlar geri gelmez ama yeni bir Van inşa ediliyor. Buradaki insanlar bizim insanlarımız. Onların derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir. Bu anlayışla hareket ediyoruz.''

Depremden sonra onlarca okulun, hasar gördüğü için devre dışı kaldığını hatırlatan Çelik, Türkiye'nin her yerinde hayırseverlerin Van'da yeni okullar inşa etmeye başladıklarına dikkati çekti.

Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan milletvekillerinden en az 10'unun Van'da yeni okul yaptıracağını ifade etti. Hüseyin Çelik, hayırseverlerden Hacı Ali Yakın'ın da 15 Haziran'da depremde ağır hasar gören İkinisan İlköğretim Okulu'nun yerine yeni bir ilköğretim okulu inşa etmeye başlayacağını sözlerine ekledi.