Van'ı sarsan depremden sonra ortaya çıkan kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi için Diyarbakırlı işadamları Van'da, 'Diyarbakır köyü' projöesi kapsamında ilk aşamada 120 prefabrik konut yapacak. Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Raif Türk, 120 konuttan sonra 100 prefabrik konut daha yapacaklarını söyledi. 
 
Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Raif Türk, depremin 4'üncü gününden sonra Van merkezde günde 500 kişiye üç öğün sıcak yemek dağıtımına başladıklarını belirterek, "Yemek dağıtımı ihtiyaç sürdükçe devam edecektir" dedi. Van'daki hava koşullarının giderek ağırlaşmakta olduğunu, barınma ihtiyacının önem ve öncelik arz ettiğini söyleyen Türk, "Bu nedenle, konut sorunu için acil çözüm araştırılmış, sonuçta tüm meslek örgütleri ve STK'ların ortak girişimiyle en kısa sürede prefabrik konutların yapımı kararlaştırılmıştır. Alınan karar gereğince oluşturulan, "Diyarbakır Köyü" projesi çerçevesinde, 120 adet prefabrik konut yapılarak bir mahalle inşa edilecektir. Uygulanmakta olan yemek dağıtımı ile birlikte, verilecek desteğin toplam maliyetinin yaklaşık 1.200.000 TL'ye ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu tutarın Diyarbakır iş camiası tarafından karşılanması öngörülmektedir" dedi. 
 
DİSİAD Başkanı Raif Türk, ikinci aşamada ise 100 prefabrik konutun daha yapılması ve en kısa zamanda depremzedelere tahsis edilmesinin düşünüldüğünü de ifade ederek, "Çalışmalarımızın başarıya ulaşması için üyelerimizi ve tüm halkımızı projeye destek olamaya davet ediyoruz"dedi