TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Kentleşme Sürecinde Yer Seçimini Etkileyen Faktörler ve İlkeler” konulu konferansta Aydın"ın depremselliği ve yapılarda alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.
Konferansa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Reşat Ulusay, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Selahattin Varan, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Salim Yüzereroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansta konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, “Bu gün burada önemine inandığım ve memnuniyetle katıldığım bir faaliyet gerçekleştiriliyor. İlimiz ve bölgemiz için önemli bir faaliyet gerçekleşiyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk"ün bir vecizesiyle sözlerime başlamak istiyorum; "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir" İlim ve fenden uzak çalışmalarımızı sürdürürsek, elde edeceğimiz sonuçlar olumsuz olacaktır. Vatandaşlarımızın bana sorduğu sorular oluyor mesela, yeni eserler, 20. yy. ve 21 yy. teknolojisiyle yapılan eserler afette hasar görüyor, asırlık eserler, ortaçağ teknolojisiyle yapılan eserler dimdik ayakta duruyor. Bunun nedenine gelince ilim ve fen kurallarına göre işini iyi yapmayan insanların yüzünden kaynaklandıklarını görmekteyiz. Sonuçta pek çok yeni kamu binası dahi güçlendirme problemi çıkıyor. Burada bir kez daha Ulu Önder Atatürk"ün şu sözü aklımıza geliyor, "Vatanının en çok seven görevini en iyi yapandır" diyor. Bu yüzden hangi görevde olursanız olun, hangi işi yaparsanız yapın, toplumumuzun üslendikleri görevleri en iyi şekilde yapmaları gerekmektedir. Aynı şekilde toplam kalite dediğimiz olguyu yakalar ve pek sorununda önüne geçmiş oluruz. Bu toplantının hayırlı ve Aydın"ımıza yararlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.