Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde yıkılan ya da ağır hasar gören okulların yeniden inşa edilmesi için hayırseverler ve devlet kaynaklarıyla yapımına başlanan okullar tamamlanıyor.

Allinaz Sigorta tarafından merkeze bağlı Mollakasım köyünde inşa edilen 2 derslikli ilköğretim okulu, sağlık evi ve 2 öğretmen lojmanının açılışı yapıldı.

Köyde düzenlenen törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, geçen yıl kent olarak yaşadıkları depremlerdeki can kaybının yanında maddi kayıpların da olduğunu hatırlattı.

Depremden hemen sonra Türkiye'nin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısıyla Van'daki depremin yaralarını sarmak, depremzedenin acılarını dindirmek için adeta seferber olduğunu belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

''Depremde en fazla eğitim kurumlarımız hasar gördü ve çok sayıda okulumuz kullanılmaz hale geldi. Bu sebeple yeni okullara ve dersliklere ihtiyacımız vardı. Bir taraftan kamu kaynaklarıyla yeni derslikler yapılırken, diğer taraftan da çok sayıda hayırsever vatandaşımız, sivil toplum kuruluşumuz, özel sektörden şirketlerimiz Van'da okul, öğretmen lojmanı ve sağlık yatırımları yapmak için protokol imzaladı. Yardımımıza koşan şirketlerden biri olan Allianz Sigorta taahhütlerini yerine getirdiler. Bugün yapılan okulumuzun, sağlık evi ve lojmanlarımızın açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

Allianz Sigorta CEO'su Alexander Ankel ise bölge halkını derinden etkileyen deprem felaketi sonrası kurum olarak bu köyde sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını bildirdi.

Projenin ilk adımını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Ankel, okulda yaptırdıkları kütüphane ile çocukların gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Yıldızbaş, Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Saraçoğlu ve Ankel tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından sınıflarda incelemede bulunan Karaloğlu ve beraberindekiler, daha sonra sağlık evini gezerek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.