AKUT ve Aksigorta'nın Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğe katılanlar, simülatör sayesinde depremi yaşadılar.
Kuşadası’na gelen Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörü, tır dorsesi içerisine monte edilmiş toplam 12 metre karelik, simetrik iki odadan oluşuyor. Sistem, odaya aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana, yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek ve bu hareketleri değişken şiddetlerde uygulayarak 7,4 şiddetindeki depremi simüle edip, halka ve öğrencilere 17 Ağustos 1999’daki meydana gelen 7,4 şiddetindeki Marmara depremini yaşattı.
60 gün sürecek ‘Hayata Devam Türkiye’ sosyal sorumluluk projesi, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara gibi illerin toplam 50 ilçesini kapsıyor ve afet konusunda Türkiye’de ilçeleri kapsayan ilk proje olma özelliğini taşıyor.
Eğitime katılan öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar, bu şiddetteki depremin çok yıkıcı olabileceğini, eşya sabitlemenin ve deprem esnasında neler yapmaları gerektiğinin önemini anladıklarını ifade ettiler.