Gökçeada yakınlarında 6.5 büyüklüğünde meydana gelen depremi 12 saat öncesinden tahmin ettiğini iddia eden emekli öğretmen Kadir Sütçü, "Biz hava durumunu ve bulutları takip ederek, bulutların girdap oluşturmasıyla tahminler yapıyoruz. 20 Mayıs'tan itibaren hava durumunu izlemeye başladım. Ondan önce 9 Mayıs'ta Türkiye genelinde saat 12 ile 18 arasında genel bir yağış sistemi vardı. Bu tarihten itibaren bulutların hareketlerinden kanaat getirerek büyük bir depremin olacağını gözlemledim. 22-23-24 Mayıs'ta Süt Beyaz adındaki bulutlar dünyanın dönüş istikametinde olan batıdan doğuya doğru hareket ettiler. 22-23 Mayıs tarihlerinde bulutlarda girdap oluştu. Bulutların gösterdiği kısım Ege Denizi'nin uç kesimleriydi. Depremin Ege Denizi'nde olacağını tahmin ettim"ifadelerini kullandı.

"DEPREMİ 12 SAAT ÖNCESİNDEN MİLLETVEKİLLERİNE HABER VERDİM"

Ege Denizi açıklarında deprem olacağını milletvekillerine haber verdiğini belirten Sütçü, "Dün saat 00.44 sıralarında milletvekillerine bugüne ilişkin bir depremin olacağını maille haber verdim. Türkiye üzerindeki girdap Kızıldeniz üzerinden İran ve Hazar Denizi istikametinden Türkiye üzerinden geçerek Ege Denizi'ni gösterdi. Bulutların ters istikamette gidişini girdabın oluşması olarak algıladık. Bunu gördükten sonra dün akşam yetkililere uyarı amaçlı olarak mail attık" diye konuştu.

Sarıyer'de bulunan evinde kurduğu laboratuvarda karıncalar üzerine de çalışma yaptığını vurgulayan Sütçü,"Karıncaları özel hazırladığım düzenekte takip ediyorum. Karıncalar içinde balın olduğu düzenekleri terk edip balkonlara çıkıp yüzde 80'i ölürse bunu İstanbul depremi öncesinde bir uyarı olarak algılayıp haber vereceğim" şeklinde konuştu.

Kadir Sütçü, "Süt Beyaz Bulutlar" isimli çalışmasını Sarıyer'de bulunan evinde kurduğu laboratuvarda geliştirdiğini ve çalışmalarına burada devam ettiğini belirtti.