Van'daki deprem felaketinde kendisi gibi öğretmen olan eşi Güldane Köse Erdal ile birlikte görev yaptıkları Erciş ilçesinde bulundukları binanın yıkılması sonucu ölen Ümit Erdal'ın (30) cenazesi, dün akşam Bozdağan'a getirildi. 
     Erdal'ın cenazesi ailesinin ikamet ettiği evin bahçesine getirildiği sırada annesi Fatma, babası Mehmet, kardeşleri Süzan ve Zümrüt ile yeğeni Emre Acar, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken ve fenalaşan baba Erdal'a sağlık ekipleri müdahale etti. 
     Pabuçcuoğlu Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Bozdoğan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kubay, Nazilli Müftüsü Bozdoğan Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile vatandaşlar katıldı. 
     Ümit Erdal'ın cenazesi kılınan namazın ardından Bozdoğan Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedildi. 
     Van'ın Erciş ilçesinde beden eğitim öğretmeni olarak görev yapan Ümit Erdal'ın sınıf öğretmeni olan eşi Güldane Köse Erdal ile resmi nikahlarını kıydırdıkları ve 10 gün sonra yapılacak düğünleri için davetiyelerinin dağıtıldığı öğrenildi.