Kosta Rika"da geçen perşembe günü meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 30 olarak açıklandı.

Kosta Rika polis kaynakları, 6,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün bulunduğu bölgede 10 ceset bulunmasıyla ölü sayısının 30"a yükseldiğini, kayıp sayısının da 85 olarak belirlendiğini kaydetti.
Haberin devamı

Depremin ardından Vara Blanca de Alajuela bölgesinde toprak kayması meydana geldi ve 10 km. uzunluğunda bir yol toprak altında kaldı. Olay esnasında yolda bulunan birçok arabanın kaya ve toprak altında kaldığı, bu yüzden ölü ve yaralı sayısının daha da artmasının beklendiği kaydediliyor.

Bölgede bulunan Kızılhaç sözcüsü Freddy Roman, eğitimli köpekler ve iş makinelerinin enkazda çalıştığını, ancak yine de hayatta kalmayı başaran kişilere ulaşma şanslarının azaldığını söylüyor.

Roman, şehirle bağlantısı kesilen 45 kişinin dağlık bölgelerde mahsur kaldığını ve bin 378 kişinin de geçici barınaklarda bulunduğunu belirtti.

ABD Jeolojik Araştuırmalar Merkezi"ne göre 6,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü başkent San Jose"nin 35 km. kuzeybatısındaki turistik Poas Volkanı Milli Parkı.

Yerel basındaki haberlerde, ölenler arasında 5 İngiliz ile 2 Kanada vatandaşı bulunduğu belirtilirken, henüz bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

Yetkililer, depremde milyonlarca dolar maddi zarar meydana geldiğini tahmin ediyor.


MİLLİYET