İki minarede bulunan hilal kısımlarının kopmasıyla camiye çıkan yollargüvenlik açısında kapatıldı. Deprem anında abdest aldığını belirten cami cemaatinden olan Hasan Tezel, “Deprem olduğunu baştan anlayamadım. Evim buraya yakın hemen kendimi dışarıya attım. Baktım önce sağdaki minare sonrasında soldaki minarenin tepesi uçtu. Evlerde falan hiçbir şey yok.” dedi.

Kamil Mercan ise şunları söyledi: "Kahvedeydik masa sallanınca kendimizi dışarı attık baktık camilerin minareleri yok. Allah korudu namaz vakti buralar insan oluyor. Allah’a şükür minarelerin dışında hasar yok."

Banarlı Mahallesi Muhtarı Adem Duyar, “Mahallemizde can kaybı yaşanmadı. Evlerde ve binalarda bir hasar oluşmadı. Yalnızca camimizin hilal kısımlarında kopmalar meydana geldi. O esnada namaza vakit olduğundan kimsenin olmaması can kaybını önledi. Tekirdağ Belediyesi'nden yetkililer geldi, incelemelerde bulundular. Jandarma ekipleri de gelerek burada camiye çıkan yollarda emniyet önlemleri aldık. Daha sonraki artçı depremlere karşı önlemler aldık. AFAD ekipleri de gelerek rapor tuttular ve tekrar buraya gelerek kesin bir rapor daha tutacaklar. Allah beterinden saklasın.” diye konuştu