Deprem değil kasten cinayet Binası hasarlı olduğu halde Bayram Otel'e müşteri kabul eden ve 25 kişinin ölümüne neden olan Tevfik Bayram 'adam öldürmekten' yargılanacak.

BİLİNÇLİ TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME

Bayram için 22.5 yıl hapis cezası istendi 'Bina sağlam, merak etmeyin' demişti VAN savcılığı, ağır ceza mahkemesine gönderdiği iddianamede, halen 'birden çok kişinin ölümüne neden alan otel, 9 Kasım tarihinde 5.6 gibi hafif şiddetli olmaktan' tutuklu bulunan Bayram'm binada hasar olduğunu bildiği halde hiç bir inceleme yaptırmadığı ve müşteri kabul ettiği gerekçesiyle 'bilinçli taksirle adam öldürmekten yargılanmasını'talep etti.

22.5 YIL HAPİS

Kemal Gümüş bir depremde yerle bir olmuş ilcisi gazeteci ikisi Japon yardım gönüllüsü 25 kişi hayatını kaybetmişti.

Bayram, depremden saatler önce "Bina 50 yıl önce Hacı baba tarafından inşa edildi. Merak etmeyin sağlam raporu var. Bina sapa sağlam" demişti.  Her yıkılan bina için ayrı iddianame savcılık ayrıca 18 kişinin enkaz altında can verdiği Sefa Apartmanfnın sahibi Nezir Bas hakkında yakalama kararı çıkardı. Van depreminin simgelerinden biri haline gelen 7 katlı binanın giriş katındaki bazı kolonlarının kesildiği ve otomobil galerisi olarak kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Aslan O