Fenerbahçe, Süper Lig'in 8. haftasında Denizlispor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve ligde iki hafta sonra galibiyete uzandı. Sarı-lacivertlileri galibiyete götüren golleri Tolga ve Muric kaydetti. Denizlispor'un tek golü ise Estupinan'dan geldi.

MAÇIN DAKİKALARI

Fenerbahçe maça hızlı başladı. Henüz ikinci dakikada Ozan'ın sürüklediği hücumda topla buluşan Emre ceza sahasına ortaladı. Vedat Muric topu kontrol etse de savunma kademeye girip tehlikeyi önledi.



3. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe hücumunda ceza sahasının hemen dışına açılan topa Emre Belözoğlu etkili bir vuruş yaptı ama kaleci sağına iyi uzanarak topu kornere çeldi.



Dakikalar 22'ye geldiğinde Ozan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte Rodrigues hareketlendi ancak savunma araya girerek tehlikeyi önledi.



Denizlispor 25. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sağ kanattan gelişen Denizlispor atağında Sacko ortasını yaptı fakat savunma arka direkteki Estupinan'a vuruş izni vermedi.



TOLGA AFFETMEDİ!

Fenerbahçe, 39. dakikada 1-0 öne geçti: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla'nın ortasında Murickafayı vurdu. Direkten dönen top Tolga'nın önünde kaldı ve 27 yaşındaki futbolcu yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaparak takımını öne geçirdi.

Dakikalar 42'ye geldiğinde Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı: Sarı-lacivertliler rakibini eksik yakaladı. Rodrigues'in pasıyla atağa destek veren Hasan Ali kale sahasına yerden ortaladı fakat savunma arka direkte topu kornere atmayı başardı.

Fenerbahçe ilk devre sonunda soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

49. dakikada Emre Belözoğlu, Sapunaru ile girdiği hava topu mücadelesi sonrası acı içinde yerde kaldı. Sağlık görevlileri tecrübeli futbolcunun tedavisi için oyun alanına girdi. Emre tedavisinin ardından oyuna devam etti.



Dakikalar 57'yi gösterdiğinde Fenerbahçe'de Garry Rodrigues net bir pozisyonu gole çeviremedi: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla ortasını yaptı. Penaltı noktasının biraz önünde topa hareketlenen Garry Rodrigues istediği vuruşu yapamadı.



59. dakikada Garry Rodrigues bir kez daha gol kaçırdı: Sol kanattan topla ilerleyen ve ceza sahasına giren Garry Rodrigues önünü boşalttıktan sonra kaleyi düşündü fakat uygun pozisyondaki vuruşunda top yandan dışarı gitti.

EMRE KAZANDI VE ATTIRDI!

Fenerbahçe 62. dakikada farkı 2'ye çıkardı: Emre Belözoğlu ön alanda yaptığı baskıyla topu Sackey'den söktü ve sağ taraftan ceza sahasına girdi. Tecrübeli futbolcunun sağ ayağıyla içeri çevirdiği topa Vedat Muric dokundu ve skoru 2-0'a getirdi.

Denizlispor, 73. dakikada farkı 1'e indirdi: Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Aissati'nin ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Estupinan, kaleci Altay'dan önce kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi ve ev sahibini umutlandırdı.

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Fenerbahçe bir pozisyondan daha yararlanamadı: Deniz Türüç bir kez daha sağ taraftan kavisli ve etkili bir orta gönderdi. Arka direkteki Garry Rodrigues istediği kafa vuruşunu yapamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 14'e yükseltti. Denizlispor ise haftayı 8 puanla kapadı.