DELGADO sorununu çözüp, yabancı kontenjanında yer açan Beşiktaş, yabancı 10 numara transferi için çalışmalarını gizli biçimde sürdürüyor. Siyah-beyazlıların hocası Mustafa Denizli düzenlediği basın toplantısında transferle ilgili olarak bazı sırlar verdi. İlgilendikleri oyuncunun basında isimleri çıkan Bayern Münih"li Sosa, River Plate"ten Buonanotte ve Real Madrid"li Van Der Vaart olmadığını belirten tecrübeli çalıştırcı, Inter"li Quaresma"yı ise oynadığı mevkiiden ötürü istemediklerini söyledi.

DENİZLİ kafasındaki 10 numara anlayışının takımdaki herkes kadar mücadele eden, fiziğini ortaya koyan ve aynı zamanda yetenekleri ile takımını öne geçiren futbolcu olduğunu ifade etti ve “Önümüzdeki bir hafta içinde bu tip bir futbolcuyu transfer etmek için somut adımlar atacağız” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, transferi düşünülen oyuncunun okyanus aşırı bir ülkeden olduğunu söyleyerek akıllara futbolcu madeni Arjantin ve Brezilya"yı getirdi.

Delgado buzdolabında

Siyah-beyazlı yöneticiler dün kampa gelen Arjantinli futbolcunun babasıyla görüşüp sözleşmenin dondurulması için anlaşmaya vardı.

BEŞİKTAŞ, kaptanı Matias Delgado sorununu dün nihayet çözmeyi başardı. Arjantinli futbolcunun kasığında yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık 4 ay kadar sahalardan uzak kalacağı için yönetim bu futbolcunun sözleşmesini askıya almayı planlıyordu.

VE dün siyah-beyazlı takımın kaptanı Delgado"nun babası Beşiktaş"ın kamp yaptığı İspanya"nın Huelva kentine geldi. Burada siyah-beyazlı yöneticilerle biraraya gelen baba Delgado, yöneticilerden oğlunun haklarının korunacağına dair söz aldı.

TARAFLAR arasında yapılan görüşmede kesin olarak anlaşmaya varılırken, Beşiktaş yönetimi Delgado"nun bir sezonluk alacağı 2.1 milyon Euro"yu ödemeyi kabul etti. Şimdi ise siyah-beyazlılar, daha önce F.Bahçe"nin Fabio Luciano için yaptığı gibi, Arjantinli yıldızın sözleşmesini bu sezon (en az 6 ay) dondurmak için Türkiye Futbol Federasyonu"na resmi başvuru yapacak. Kartal"ın bu talebi kabul görürse siyah-beyazlılar yabancı kontenjanında yer açmış olacak ve yeni bir 10 numara transferi mümkün olabilecek.

BEŞİKTAŞ Teknik direktörü Mustafa Denizli, İspanya kampında dün bir basın toplantısı düzenleyip gündemdeki konulara açıklık getirdi. Daha önce G.Saray"da Şampiyon Kulüpler Kupası"nda yarı final oynadığını, F.Bahçe"de Şampiyonlar Ligi"nden 0 puanla ayrıldığını hatırlatırken, Beşiktaş ile başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

DENİZLİ, F.Bahçe ile Devler Ligi"nde "0" çektikleri dönemde ilk maç öncesi yaşanan 11 Eylül saldırılarının kendilerini etkilediğini belirtip “Umarım ilk maçımız 11 Eylül gibi bir saldırı sonucu iptal olmaz. Ben ilk aşamada gruptan çıkacağımıza inanıyorum” yorumunu yaptı.

TECRÜBELİ çalıştırıcı, takımdan ayrılması gündemde olan Bobo ve ücretlerinden memnun olmayan futbolcular hakkında ise “Bobo"nun sezon başı ya kafası karıştı ya da karıştırıldı. Ama son günlerde daha iyiye gidiyor. Ücretleriyle ile ilgili sıkıntı yaşadıkları söylenen futbolcuların durumunu da aracılığınız ile takip ediyorum. Bir futbolcu anlaşma imzalarken kendi ücretini belirler ve takımının hedefi doğrultusunda hareket eder. Emsalleri ile kendini karşılaştırıp bir karar vermez. Beşiktaş"a gelen futbolcu şampiyonluk hedefi ile hareket eder ve bu doğrultuda anlaşmalar imzalar. Hedefe ulaştıkları zaman ücretleri onların hakkıdır ve aldıkları prim ödülleridir” diyerek ince bir mesaj verdi.

“ARDA"YI takımınızda görmek ister misiniz?” sorusuna ise Denizli, “Öyle bir futbolcuyu her teknik adam ister ama önemli olan o tip futbolcuları yetiştirmektir” cevabını verdi.