Denizli Tabip Odası"nın düzenlediği konferansta sağlık çalışanlarının sorunlarının konuşulması gerektiğini savunan Baki karaer, “Sorunların hat safhada olduğu bir dönemde, milletimizin kutsal değerlerini hiçe sayan, Peygamber Efendimize yönelik akla ziyan açıklamalar yapılmıştır. Dünya bilime koşuyor. Günümüzde rekabet şartları artık değişti. Ancak gelinen noktada baktığımızda dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında üniversitelerimizin olmaması acı vericidir. Bunun nedeni de geçmişte bazı rektörlerin ilim ve bilim yuvası olan yükseköğretim kurumlarımızı ideolojik saplantılarının gerisinde tutarak, öğrencilerimizi ayırımcılığa tabi tutmalarıdır. Ancak görüyoruz ki benzer zihniyetler 21. Yüzyılda hala aynı metotla hareket ediyorlar. Kendi alanlarını bırakıp insanların kutsallarını aşağılayarak sözde bilim yaptıklarını sanıyorlar” dedi.

Kutsal değerleri hiçe sayan ve insanı sadece görünürden ibaret olduğunu iddia eden sistemin bugün geçerliliğini yitirdiğini ileri süren Karaer, “İnsanların kutsal değerlerini görmezlikten gelip hatta aşağılayan ve ateizmi övenler de elbette haklı ve gerçek yolu göreceklerdir. Umarım o gün iş işten geçmiş olamaz. Hizmet kolumuzda önemli sorunların yaşandığı bir dönemde, hekimlerin sorunlarının eğilmesi gereken bir kurumun, milletin değerlerine saldırarak gündeme gelme gayretini hayretle ve üzüntüyle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Denizli Tabip Odasının düzenlediği bu konferansta konuşan bazı hekimlerin, domuz etinin haram oluşunu eleştirip kürtajı savunan açıklamalarda bulunurken, haddini aşıp, peygamberimize de dil uzatmışlardır. Gelecek tasavvurlarını dinsizlik üzerine kuran, toplumdan kopuk bu zihniyetin, bu şekilde gündem oluşturma çabalarını Aydınlı sağlıkçılar olarak nefretle kınıyoruz” diye konuştu.

Denizli Tabip Odası"nın insanların kutsal değerlerini konuşmak yerine sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmesini beklediklerini kaydeden Karaer, şunları söyledi: “İnsanlarımızın inancıyla uğraşanları esefle kınıyor, Denizli Tabip Odasını zaman geçmeden de tüm kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz”