Siyah-beyazlı kulüple sözleşmesini bir sezon daha uzatan tecrübeli teknik adam, kulüp başkanı Yıldırım Demirören dönemlerinde çalışan teknik adamlar içinde en fazla lig maçı heyecanı yaşamış çalıştırıcı unvanını derbide egale edecek.

Fransız teknik direktör Jean Tigana, Demirören döneminde 55 maçla en fazla lig heyecanı yaşayan teknik direktör olurken, Mustafa Denizli de Fenerbahçe maçıyla aynı sayıda karşılaşmada görev alacak.

Yıldırım Demirören, kulüp başkanlığı döneminde Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli olmak üzere 5 teknik adamla çalışırken, istikrarı Denizli ile yakaladı.

BİR MAÇ KAÇIRDI

Beşiktaş, bu dönemde en kısa süreci Del Bosque ile yaşarken, İspanyol teknik adam 17 lig maçında görev aldı.

İspanyol çalıştırıcının ardından Rıza Çalımbay ile yola devam eden siyah-beyazlı ekip, bu çalıştırıcıyla ise 26 lig maçı oynadı. Bu iki teknik adamdan umduğunu bulamayan Demirören, Fransız Jean Tigana ile biraz da olsa istikrarı yakaladı. Tigana, 2 sezon takımın başında kalma başarısı gösterirken, 55 lig maçında görev alarak Demirören"in en fazla karşılaşmaya çıkan teknik direktörü oldu.

Tigana"nın ardından görev alan Ertuğrul Sağlam ise 40 lig mücadelesinde sahada yer aldı. Ertuğrul Sağlam"ın istifası sonrası 2008-09 sezonunda 7. haftada kulüp yönetimiyle anlaşan Denizli, bugüne dek 54 kez lig heyecanı yaşadı.

Hastalığı nedeniyle ameliyat olan ve bu sezonun ikinci yarısındaki Gençlerbirliği maçında takımın başında yer alamayan Denizli, Fenerbahçe derbisinde 55. kez sahaya çıkarak, Tigana"nın rekoruna ortak olacak.

-DEMİRÖREN"E TEK ŞAMPİYONLUĞU YAŞATTI

Mustafa Denizli, Demirören döneminde kulübe tek şampiyonluğu yaşatan teknik adam unvanını da elinde bulunduruyor.

Sonradan devraldığı takımı sezon sonunda çifte şampiyonluğa ulaştıran Denizli, böylece Yıldırım Demirören"e en büyük başarıyı yaşattı.

EN UZUN SÜRELİ TEKNİK ADAM OLMA YOLUNDA

Lig şampiyonluğu yanı sıra Türkiye Kupası"nı da ilk görev döneminde kulübe kazandıran başarılı çalıştırıcı, geçtiğimiz günlerde sözleşmesini 1 yıl daha uzattı.

Denizli, yenilediği sözleşmeyle 3 sezona yakın bir süre takımın başında kalacak ve Yıldırım Demirören"in en uzun süre çalıştığı teknik adam olacak.

ŞEREF BEY VE REFİK OSMAN TOP"UN ARDINDAN

Kariyeri boyunca birçok ilke ve başarıya imza atan Mustafa Denizli, gelecek sezon için imzaladığı sözleşmesini tamamlaması halinde, Beşiktaş tarihinin en uzun süre görev yapan 3. yerli teknik direktörü olacak.

Beşiktaş"ın ilk teknik direktörü Şeref Bey 1911 ve 1925 yılları arasında görev alarak kulüp tarihinin en uzun süre görev yapan çalıştırıcısı olurken, Refik Osman Top ise 9 yıl görevde kaldı. Bu iki teknik adamın ardından yerli çalıştırıcılara fazla süre vermeyen siyah-beyazlı kulüpte Denizli, bunu tersine çevirme fırsatını buldu. Geçen sezon henüz ligin başında takımın başına geçen ve yaklaşık bir sezonu tamamlayan tecrübeli teknik adam, bu sezonu da bitirdiği takdirde 2 yıllık görev süresini tamamlamış olacak.

Denizli, kulübüyle 1 yıl daha sözleşme yaparken, 2010-2011 sezonunu tamamlaması halinde, görev süresini 3 yıla yaklaştıracak ve Şeref Bey ile Refik Osman Top"un ardından en uzun süre çalışma fırsatı bulan yerli teknik adam olacak.

PUAN ORTALAMASINI DA YÜKSELTİYOR

Mustafa Denizli, takımın başında ilk dönemlerindeki başarısızlığını da zaman geçtikçe giderdi.

İlk 10 maçında takımına fazla galibiyet sevinci yaşatamayan ve Demirören dönemindeki teknik direktörler arasında en başarısızı gözüken tecrübeli teknik adam yönetimindeki Beşiktaş, şu ana dek 54 lig maçında 105 puan toplayıp 1.9 ortalama tutturdu.

Mustafa Denizli, bu ortalamayla Del Bosque ve Tigana"yı geçerken, Çalımbay ile Sağlam"a da biraz daha yaklaştı.