UEFA Kupası'nda Metalist Kharkiv karşısında alınan 4-1'lik yenilginin ardından hareketli günler geçiren ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından Mustafa Denizli'yi takımın başına getiren Beşiktaş, Denizli yönetiminde yarın ligde ilk maçına çıkacak.

Turkcell Süper Lig'de Ertuğrul Sağlam yönetiminde ilk 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan, henüz yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, topladığı 14 puanla Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından 3. sırada yer alıyor.

Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Serdar Özkan, Batuhan Karadeniz, Gökhan Zan ve Aydın Karabulut, Gençlerbirliği maçı kadrosunda bulunmuyor.

Çalışmalarını 2 gündür Ankara'da sürdüren siyah-beyazlı ekip, bugün gerçekleştireceği idmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

İki takım arasındaki karşılaşma Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

BEŞİKTAŞ İLE GENÇLERBİRLİĞİ YARIN 71. MAÇA ÇIKIYOR

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçta, lig tarihinde 71. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında şimdiye dek yapılan maçlarda siyah-beyazlıların 39 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 26 maçta ise beraberliği bozamadı.

Lig maçlarında Beşiktaş'ın toplam 107 golüne, Gençlerbirliği 47 golle karşılık verebildi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, İstanbul'da 1-0, Ankara'da da 2-1'lik skorlarla kazandı.
Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, Ankara'daki maçlarda da gösterdi.
Siyah-beyazlılar, başkentte yapılan 35 lig maçının 18'ini kazanırken, 4 kez yenildi, 13 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Ankara'da siyah-beyazlılar 56, kırmızı-siyahlılar ise 27 gol attı.
Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 14 lig maçında da yenilgi yüzü görmezken, bu süre içindeki 9 maçı kazandı, 5'inde de berabere kaldı.
Gençlerbirliği ile ligde yaptığı son 6 maçı da kazanan siyah-beyazlılar, başkent temsilcisi önünde ligdeki son yenilgisini 2000-2001 sezonunda aldı.