Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nün başlattığı içme suyu, enerji nakil hattı ve motopomp inşaatı tamamlanarak hizmete girdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, köye 1978 yılında bir adet 75 metreküplük depo ve şebeke yapıldığını ancak randımanlı su alınamadığını söyledi. Oklu, "Köye içme suyu temin eden Karacalar pınarındaki suyun debisinin düşmesi üzerine 2011 yılında yeniden hidrojeolojik etüt yapıldı. Sondaj kuyusu açılarak, saniyede 12 litre su çıkarıldı. Böylece mevcut suya ilave olarak, depoya 150 metreküp su akıtacak şekilde yeni kuyu halkımıza kazandırılmış oldu." dedi.

Gökçeler köyünde daha önce de belirli aralıklarla sondaj çalışmaları yapıldığını dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, "Küresel ısınma nedeniyle yer altı suları azaldığından bu yıl mayıs ayında başlatılan sondaj çalışmasından başarılı sonuç alındı. Ayrıca İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, terfi hattında toplam 4 bin 746 metre boru döşedi. Elektrik ihtiyacı için 178 metre orta gerilim enerji nakil hattı deplase edildi." diye konuştu.