İstanbul’da termometreler 39 dereceyi gösterirken, vatandaşlar soluğu denizde aldı. Sıcak havadan bunalan bazı vatandaşlar denize girerek serinlemeye çalıştı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen sıcaklık İstanbul’da yüzünü gösterdi. İstanbul’da öğle saatlerinde termometreler 39 dereceyi gösterdi. Sıcaklığın artmasının ardından serinlemek isteyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı. Sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar aileleriyle denize girerek serinlemeye çalıştı. Bir vatandaşın ‘Bulut’ adını verdiği köpeğiyle defalarca denize atlaması ilginç görüntüler oluştururken,denizde oluşan dalga zor anlar yaşattı. Havanın çok sıcak olduğunu ve serinlemek için denize girdiklerini belirten vatandaşlar, “Çok sıcak serinlemek için geldik. Ama denizde sıcak” dedi.

İSTANBUL 39 DERECEYİ GÖRDÜ - FOTO GALERİ

YURT GENELİNDE SICAK HAVA BUNALTTI, SAHİLLER DOLDU TAŞTI

Adana - Adana'da termometreler 39 dereceye dayandı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi parklarda dinlenmekte buldu. Bu haftasonu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Sıcak hava dalgası" uyarısı yapıldı. Uyarıda, bölgede hava sıcaklığının hafta sonu 40 dereceyi aşacağı belirtildi. Termometreler henüz haftasonu olmadan 39 dereceyi gösterdi. Kavurucu sıcaklarla geçen senelere göre daha erken karşılaşan Adanalılar,sıcak hava dalgası geldiğinde ne yapacaklarını düşünmeye başladı.

Antalya - Antalya’da sıcak havadan bunalan vatandaşlar dünyaca ünlü konyaaltı Sahili’ne akın etti. Antalya’da sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler Antalya’nın dünyaca ünlü plajı Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Bazı vatandaşlar sahilde aileleriyle birlikte denize girerken bazıları ise güneşlenmeyi tercih etti. Can simitleriyle denize giren çocukların sıcak hava ve denizin tadını çıkardıkları gözlendi.

Aydın - Aydın’ın Didim ilçesinde hava sıcaklıkları 35 dereceye kadar yükselince, yerli ve yabancı tatilciler kendilerini deniz kenarına attı. Altınkum Plajında güneşin tadını çıkaranlar, deniz girerek serinledi.

Mersin - Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Mersin’in Silifke ilçesinde sıcaktan bunalanlar denize akın etti. Yerli turistler ve okulların kapanmasını fırsat bilen vatandaşlar, soluğu Atakent Plajı sahilinde aldı. Yakıcı güneş ve dalgalı denize rağmen çocuklar eğlencenin tadını çıkardı. Ücretsiz olan Atakent sahilindeki doluluk dikkat çekerken, bazı vatandaşlar deniz keyfi yaparken, bazıları ise güneşlenmeyi tercih etti.