GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI
Daha önce hiç görmedikleri bu tuhaf deniz "yaratığına" bakakalan yüzlerce kişi, önce su yüzeyinde yüzen, daha sonra da kıyıya vuran "yaratığın" yanına yaklaşmaya bile çekindi.

Uzunluğu 2 metreyi aşan ve tamamen ahtapot kolları gibi hareketli uzantılardan oluşan tuhaf "deniz canlısı"nın aslında tek bir canlı değil, yüzlerce canlının oluşturduğu bir "koloni" olduğu anlaşıldı.

Swansea'da, Oxwich Beach adlı plaja vuran bu tuhaf "koloni" hakkında bilgi veren Swansea Üniversitesi'nden Prof. Paul Brain "Bu ender görülecek bir olay. Bu deniz canlıları 'barnakle" olarak biliniyor. Aslında derin sulardaki gemi enkazlarına yapışır ve planktonla beslenip büyürler. Ancak su yüzeyinde böyle bir koloni görmek pek mümkün değil. Bu, fırtınalı havanın etkisi olmalı. Deniz son derece dalgalıydı ve büyük ihtimalle bu koloninin oluştuğu bir enkaz parçasını koarıp su yüzeyine getirdi. Gerçekten de çok korkunç görünüyor. İnsanların şaşırması çok doğal" dedi.

İspanya ve Portekiz'de bu deniz canlıları, midyeler kadar çok tüketiliyor. Üç kısmındaki kabukla birlikte servis ediliyor.
Milliyet