El bombaları ve mermiler dalgıç polisler tarafından poşetler içerisinde denizden çıkarıldı. Muhimmat balistik incelemeye alındı



Beykoz'un Çubuklu İskelesi'nde denize atılmış poşetler içinden çok sayıda bomba, silah ve mermi çıkartıldı. Gelen bir ihbarı değerlendiren Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde olay yerinde arama yaptı. Yapılan ilk aramada, poşetler içerisinde çok sayıda mermi ele geçirilmesi üzerine durum terörle mücadele, deniz polisi ve diğer ilgili birimlere bildirildi.
BOMBA DÜZENEĞİ DE VAR

Olay yerinde alınan geniş güvenlik önlemler altında yapılan aramalarda, denizden çıkartılan poşetlerde el bombaları, silah, 1000'in üzerinde mermi, sis bombaları, aydınlatma fişekleri, uzun namlulu silah mermileri, bomba yapımında kullanan düzenek ve malzemeler ele geçirildi. Olay yeri inceleme ve bomba uzman ekipleri tarafından delil torbalarına konan mühimmat ve el bombaları balistik incelemeye alındı.

MÜHİMMAT MKE ÜRETİMİ

Öğleden sonra devam eden aramalarda da bubi tuzakları, çok sayıda kalaşnikof tüfek parçası, silah parçaları, plastik patlayıcı kalıpları ve fünyeler bulundu. Bir kısmının Makina Kimya Endüstrisi (MKE) üretimi olduğu tespit edilen mühimmatın Poyrazköy'de ele geçirilenlerle benzerlik göstermesi mühimmatı SAT'çıların denize attığı yönünde kuşkulara yol açtı.