Denizin kirletilmemesine dikkati çekmek amacıyla Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Su Altı timinde görevli 5 dalgıç tarafından yarım saatte Karadeniz'den çıkarılan soba, araba lastiği, bilgisayar kasası ve kablo gibi çok sayıda atık görenleri şaşırttı.

Rize Belediyesi ve Deniz Polisi Su Altı timince, denizin kirletilmemesine dikkati çekmek ve dalış yapılan bölgenin temizlenmesi için sporcu ve vatandaşların da katılımıyla Menderes Bulvarı Sahil Parkı mevkisinde dalış etkinlik düzenledi.

Yağmur nedeniyle vatandaşlar etkinliğe katılamadı. Bot ve yelkenlilerle etkinliğe katılan sporcular ise yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı ve etkiniliği yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Yaklaşık yarım saatlik dalışın ardından 5 dalgıç denizden soba, araba lastiği, teneke, bilgisayar kasası ve kablo gibi çok sayıda atık çıkardı. Çevredeki vatandaşlar, denizden çıkan atıklar karşısında şaşırdılar. Atıklar, torbalara doldurularak Rize Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

Deniz Polisi ekibinden dalgıç Başkomiser Ergün Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, örnek olması için denizde temizlik çalışması yaptıklarını belirterek, ''Yarım saatlik süre içerisinde sahil alanında dipte temizlik yürüttük. Denizden epeyce çöp çıkardık. Denizlerimizin temiz olmasını istiyoruz. Örnek olması amacıyla halkımızla birlikte böyle bir çalışma yaptık. Vatandaşlarımızın denizi kirletmemesini, aksine sahip çıkmasını istiyoruz'' dedi.