Falezlerden 500-700 metre açıkta yüzerken kendisini görüntülemek için gelen gazetecileri getiren balıkçı Halil Boyacı ile sohbet eden Baykal, balıkçının da emekli olduğunu öğrendi ve aynı emekli şikayetlerini denizde de dinledi.

YOLDA KARŞILAŞTIĞI VATANDAŞLAR DERT ANLATTI

CHP Lideri Deniz Baykal, TBMM Başkanlık seçimi için ara verdiği tatiline memleketi Antalya'da devam ediyor. Önceki akşam Antalya'ya gelen ve Konyaaltı Caddesi'ndeki evinde eşi olcay ve torunları Mehmet ve Alican Erkılıç ile dinlenen Baykal, bu sabah denize girmek için evinden çıktı. Eşi Olcay Baykal ile birlikte Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden çıkan Baykal, sokaktaki hemşerileriyle selamlaştı ve dertlerini dinledi. Emekli olduklarını ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve geçinmek için çalışmak zorunda kaldıklarını belirten gruptaki bir kişi, “Sayın Başkan şu emeklileri bir kurtarın. Emekliler kan ağlıyor” dedi. Bunun üzerine Baykal, “Elimizden geleni yapıyoruz” demekle yetindi. Bu sırada yoldan otomobiliyle geçen bir kişinin “Sayın Başkanım, ülkeyi böldürmemenizi istiyoruz” demesine de Baykal, yine “Elimizden geleni yapıyoruz” cevabını verdi.

BALIKÇI DA DERTLİ

Daha sonra kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman'a ait otomobile binen Baykal, kızının evinin bulunduğu Lara'daki Muhsin Adıyaman Sitesi'ne geçti. Tatilde siyasi açıklama yapmayacağını belirterek gazetecilerin denizde yüzerken görüntü almasını istemeyen Baykal, site sakinlerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Baykal'ın bu isteği üzerine Yat Limanı'ndan balıkçı tekneleri kiralayan gazeteciler, CHP Lideri'ni denizden görüntüledi. Falezlerden 500- 700 metre açıkta yüzerken görülen Baykal, gazetecilerin kiraladığı "Halil Ağa" adlı balıkçı teknesinin sahibi Halil Boyacı ile de sohbet etti. Fabrika işçisiyken emekli olduktan sonra baba mesleği olan balıkçılık yaparak geçindiğini belirten 53 yaşındaki Boyacı, “Allah'a çok şükür balıkçılık yapıyoruz. İşler zayıf. Balık azaldı. Masraflar fazlalaştı, mazot arttı” diye dert yandı. Baykal'ın cevabı ise “Biliyorum bunları” demek oldu.

1,5 SAAT YÜZDÜ

El sıkışıp yüzmeye devam etmek için ayrılan Baykal'a iltifat eden balıkçı, “Maaşallahınız var. Allah nazardan saklasın. Bir mavi boncuk şart Başkanım” dedi. Baykal balıkçıya gülümseyerek yüzmeye kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık 1.5 saat yüzen Baykal, kızının evine geçti.

Hürriyet