Bartın"ın Amasra ilçesinin 4-5 mil açığında balıkçıların suyun yüzeyinde, batmış olduğu tahmin edilen bir teknenin kamara bölümünün kalıntılarını ve 20 bin paket sigara bulmaları üzerine denizde arama çalışması başlatıldı. 
İlçede denize açılan balıkçılar, 4-5 mil uzaklıkta su yüzeyinde, koliler ve paketler halinde dağılmış çok sayıda sigara ile bir tekneden parçalandığı tahmin edilen kamara bölümü gördü.
Bunun üzerine balıkçıların durumu bildirdiği Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, olay yerine gelerek, sigara paketlerini balıkçıların da yardımıyla su yüzeyinden topladı.
Bulgaristan ve Danimarka menşeli olduğu belirlenen 20 bin paket sigaranın bulunduğu denizde, kaçak sigara taşıyan bir teknenin batmış olabileceği şüphesiyle Sahil Güvenlik ekiplerince arama çalışması başlatıldı.
Amasra Liman Başkanı Eftal Taşçılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizde bir tekneye ait olduğu tahmin edilen kamara parçalarının bulunmasından dolayı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin arama çalışması başlattığını söyledi.
Herhangi teknenin battığına yönelik ihbar alınmadığını anlatan Taşçılar, “Hava şartları kötü değil. Kamara dışında can simidi ve yelek gibi herhangi malzeme de su yüzeyinde yok. Şu anda ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.
Balıkçı Sefer Arslan da avlanmak için denize açıldıklarını, teknelerinin balık yerine sigara paketleriyle dolduğunu belirterek, 10 yıl önce de benzer olayın yaşandığını savundu.
Teknenin, kamara parçasının büyüklüğüne göre 20 metre uzunluğunda olduğunu tahmin ettiklerini anlatan Arslan, hava şartlarında herhangi olumsuzluk yaşanmamasından gece Sahil Güvenlik ekiplerine yakalanmamak için teknenin ışıklarını kapatarak seyrettiğini, bundan dolayı da başka geminin çarparak batırmış olabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti. -milliyet