Setur Marina da düzenlenen mezuniyet törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Eski Liman Başkanı Yaşar Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, İl Genel Meclis Üyesi Metin Akar, İl Genel Meclis Üyesi Zekeriya Diner, çok sayıda davetli ve öğrenci velileri katıldılar.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Ahmet Göker yaptığı konuşmada “İlk mezuniyet törenimizi düzenliyoruz. Ben ilk önce Kuşadası Kaymakamı Sayın Mustafa Esen’in özverili çalışma ve desteği ile Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan’ın ısrarlı çalışmaları sonucu eğitim ve öğrenime başladığımız okulumuz adına kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük destekleri sonucu başladığımız eğitim ve öğrenimin ilk meyveleri, ilk mezunlarımıza sesleniyorum. Kendinize ve mesleğinize saygısı olan kişiler olarak mütevazi, alçak gönüllü ama kendine güveni olan kişiler olunuz. Aklın ve bilimin ışığında ilerleyen siz gençlere güvenimiz tamdır. Hayatta başarı kadar başarısızlıklara da hazır olun ama yenilgiye alışmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Mezuniyet törenimize katılan herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.” dedi.
Ahmet Göker’in ardından öğrenciler adına konuşma yapan okul birincisi Yemen Tuğçe Atol “Bugünün benim ve arkadaşlarım için yeri farklı. Dört yılımızı geçirdiğimiz bu güzel liseden ayrılık vakti. Evet mezun oluyoruz. Ağzımdan dört yıl diye çıkıveren, bitse, bitse deyip de sonuna apansız geldiğim. Ne demeliyim, ne bahsetmeliyim bilmiyorum. Kolay olur sanıyordum değilmiş meğerse. Çok güzeldi desem, çok yorucuydu desem, nasıl başlamıştık, nasıl da sonuna gelmişiz. Öğretmenlerim size teşekkür ediyorum. Dört yıl boyunca bize hiçbir yardımı esirgemeyen, her anımızda yanımızda olan ve daima bizim için çalışan, yaramazlıklarımızda hoşgörülü olan, sizlerin tek, tek ellerinizden öpüyorum. Kuşadası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinin ilk mezunları ayrıcalığını yaşadığımız, bizlerle beraber olduğunuz için hepinize gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi.
- “BUGÜN BİRİNCİ SIRADAYIZ”
Okul müdürü ve birincisinin konuşmalarının ardından Mustafa Esen ilk mezunlara seslendi. Esen “Şuan ellerinize aldığınız sertifikalar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisindeki bir çok Anadolu Lisesi’nden daha üst, bir çoğuna da eşit. İki ay önce geçirdiğiniz denetimde, Denizcilik Müsteşarlığı’nın denetim ekiplerinin, bulunan teknik imkanlar ve öğretim kadrosu ile Türkiye’nin en üst seviyesinde bir kadro diye ifade ettiği okulumuzun ilk mezunlarısınız. Önünüzde uzun ve başarılı bir yol var. Hepinize hayırlı olsun. Ben buradan okulumuza yapmış olduğu katkılar dolayısı ile Ertuğrul ve Adviye Acun’a teşekkürlerimi iletiyorum. Yeni okul binamız bitti ve bir hafta sonra adı Adviye-Ertuğrul Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olacak. Buradan tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Ben için bugün ayrı bir özellik taşıyor. Beş yıl önce göreve başladığımda Kuşadası’nda yağabileceğimiz en güzel şeylerin eğitimin niteliğinin arttırılması konusunda kararlıydık. Başladığımızda Kuşdası ilçesi olarak Aydın ilinde dokuzuncu sıradaydık. Bugün birinci sıradayız ve buradan Fen Lisesinin de açılacağını söylemekten mutluluk duyuyorum. Soğucak mevkiinde deniz manzaralı bir lisemiz olacak. Ben bu duygu ve düşünceler ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yaş Kütüğü’ne okul birincisi Yemen Tuğçe Atol plaket çaktı. Bayrak Flama Devir Teslim Töreninin arkasından ilk mezuniyet pastasını kesen öğrenciler, eski Liman Başkanı Yaşar Karabacak’ın elinden Başarı Belgeleri ve Gemi Adamı Belgeleri aldılar. İlk mezunlar Denizcilik Andı’nı okuduktan sonra keplerini fırlattılar.
Tören sonunda Kuşadası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin kurulmasında destek veren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı M.Esat Altungün adına Başkan Vekili Ahmet Kireç, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Eski Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Adviye-Ertuğrul Acun, İl Genel Meclis Üyeleri, Zekeriya Diner ve Metin Akar’a plaket verildi.

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

 

104.20120602095132.jpg

105.20120602095140.jpg