ABD'nin ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Dexia bankasının CEO'su Pierre Mariani'nin Denizbank'ı satmayı düşünmediklerini söylediğini yazdı.

Gazetenin Brüksel mahreçli haberinde, Belçika-Fransız bankası Dexia'nın CEO'su Pierre Mariani'nin, Dexia'nın yeniden yapılanma çabaları ve bu kapsamda Avrupa Komisyonu ile sürdürülen müzakerelerle ilgili olarak bilgi verdiği bildirildi.

Haberde Dexia'nın esas marketleri olan Fransa, Belçika, İtalya ve İspanya dışında bulunan varlıklarını satma yönünde hareket ettiği belirtilirken Mariani'nin bankanın Dexia Credit Local'den bazı varlıkları sattığını ve daha da satabileceğini söylediği de belirtildi.

Mariani'nin 2006 yılında satın aldıkları Denizbank'la ilgili olarak ise, "Dexia'nın gelecekteki büyümesi için önemli olduğunu ve Avrupa Komsiyonu ile sürdürülen müzakereler kapsamında satılmasının düşünülmediğini" söylediği de kaydedildi.

Haberde Dexia'nın, Belçika ve Türkiye'deki mevduattaki güçlü büyümenin banka karını önemli ölçüde arttırdığı da bildirildi./vatan