İstanbul Kraliyet Tiyatrosu"nun, Saygın Delibaş ile Fethi Kantarcı tarafından yazılıp yönetilen yeni oyunu “Denizaltında Altı Tahammülfersa” konusunun yanı sıra, genç yaşta yetenekleriyle dikkat çeken oyuncuları ile de heyecan yaratıyor. Oyunda, tiyatro severlerin yakından tanıdığı Ahmet Saraçoğlu, Alper Düzen, Serdar Orçin, Fırat Doğruloğlu, Serhan Ernak, Barış Başar ve Murat Akkoyunlu rol alıyor.

Güçlü kalemleri ve birbirinden yetenekli oyuncuları ile kahkaha tufanı yaratan “Denizaltında Altı Tahammülfersa”; eski, miadını doldurmuş “Dübür Bey” adlı denizaltının, jilet olmak için çıktığı son seferin hikâyesini anlatmakta. Radarı söktürüp onun parası ile denizaltıya Digitürk taktıran ve gemi kaptanlığından bezmiş olan Kaptan Baykal önderliğinde çıkılan bu son seferde, mürettebatın başına bir deniz yolculuğunda olması imkânsız olan ne varsa gelir. “Dübür Bey”in, hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip mürettebatı oyun boyunca zaman zaman; durumu pek de parlak olmayan ülkemiz gerçeğine ve siyasi durumlara da dokundurmaktadır.

“Denizaltında Altı Tahammülfersa”nın finalinde, hoş bir sürprizle “dünyayı kurtaran adamlara” dönüşen kahramanlar için, aslında tüm kavgalar ve tartışmalar boştur; aslolan herkesin kardeşliği ve en önemlisi hepimizin, aynı geminin yolcusu olduğumuzun vurgulanmasıdır.

İstanbul Kraliyet Tiyatrosu"nun heyecanla beklenen yeni oyunu “Denizaltında Altı Tahammülfersa”nın galası; 18 Ocak 2010, Pazartesi günü saat 20:30"da İstanbul Avrupa yakasının en eski tiyatro salonu olan Ses Tiyatrosu"nda gerçekleşecek./hürriyet