Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Temsilciliği eğitmenleri, deniz sevgisi ve temizliği bilincinin öğrencilere yerleştirmeyi hedefleyen program çerçevesinde Kuşadası"nda ilköğretim okulu öğrencileri ile buluştular.
Kuşadası Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kuşadası"nda eğitim gören ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Büyük ilgi gören etkinlikte, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi eğitmeni Fırat Mısırlı tarafından “Alipot Çizgi Filmi” eşliğinde ilköğretim öğrencilerine deniz temizliği ve sevgisi anlatıldı. Gerçekleştirilen çizgi film gösterimli eğitim programının ardından İzmir Güzel Sanatlar Tiyatro Grubu öğrencilere deniz temizliği konulu bir tiyatro oyununu sahneye koydu.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi eğitmeni Fırat Mısırlı, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak amaçlarının öncelikli olarak çocuklara çevre konusunda eğitmek olduğunu belirterek, "İlköğretim öğrencilerine deniz ve çevre temizliği, deniz ve deniz canlılarının nasıl korunması gerektiği konuları uygulamalı olarak anlatıyoruz” dedi.