Didim ilçesinde kurulan ''Deniz Suyuyla Termal Şifa Merkezi'' törenle hizmete açıldı.
Türkiye Kaplıcalar Birliği Genel Sekreteri ve Balçova Termal Turizm Genel Müdürü Turabi Çelebi, törende yaptığı konuşmada, genelde termal tedavi merkezleri olan ''SPA'' merkezlerinin, kıyı şeridinde olmasına rağmen deniz suyundan yararlanılmasının akıl edilmediğine işaret etti.
Çelebi, şunları söyledi:
''Deniz suyundan yararlanılması çok önemli. Bu anlamda burası Ege Bölgesi'nde öncü diyebiliriz. İçerisinde sporla sağlığın entegre edildiği, değişik masaj tekniklerinin uygulandığı, insanların zindeleşmesi, güzelleşmesi ve sağlıklı yaşamasına yönelik bölümlerin bulunduğu bu merkez ile tesis 12 ay açık kalacak. Otelde kurulan bu tesis, deniz suyunun sağlık amacıyla kullanılabileceğinin en güzel göstergesi.''
Tesisi bünyesinde barındıran Didim Beach Elegance Termal Thallassonun işletmecisi Yusuf Mutlu da bin 500 metrekare alan üzerinde hizmet verecek ünite içerisinde cilt bakım ve masaj üniteleri, Fitness Center ve spor aletleri, Türk hamamı, buhar banyosu ve termal odaların yer aldığını bildirildi.
Tesiste, denizin 150 metre açığından alınan su ''Termal Thalasso'' sistemiyle ısıtılarak termal tedavi amaçlı kullanılacak.
Törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile davetliler katıldı.