Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Gençlik Kolları, 36 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için “Mustafa Kemal'den Deniz'e; Tam Bağımsız Türkiye” adlı bir söyleşi programı düzenledi. Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen ve Gazeteci-Yazar Turhan Feyizoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programını CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay ve çok sayıda öğrenci dinledi.
Açılışta konuşan CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasemin Doğruyol, 1972 yılında yaşanan bu olayın günümüz gençliğine ışık tutacak önemli bir olay olduğunu söyledi. O tarihte Türkiye'nin üç yiğit evladını kaybettiğini belirten Doğruyol, “Bu gün burada ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda etmiş tüm yurtseverleri anmak için toplanmış bulunuyoruz. Tek suçları ülkemizin tam bağımsız olmasını istemek, halkımızın daha mutlu bir yaşam düzeyine erişmesini istemek olan üç fidanı o gün katledildi. Zannettiler ki üç fidanı yok etmekle, bağımsızlık aşkını da yok edeceğiz. O üç fidan toprağa düşen üç tohum oldu” dedi.
Nazilli'de böyle bir programın gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Atilla Talay da, devrimci hareket önderlerinin genç kuşaklara en doğru biçimde anlatılmasının önemli olduğunu söyledi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anıları yaşatan ve mücadeleleri ölümsüzleştiren Turhan Feyizoğlu'nun önemli bir işi başardığını savunan Talay, programda emeği olan herkese teşekkür etti.
Söyleşi programında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaşamlarını ve son günlerinde yaşana olayları belgeleri ile anlatan Gazeteci-Yazar Turhan Feyzioğlu, öğrencilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Feyzioğlu, program çıkışında okuyucularına kitaplarını imzaladı.