Almanya’daki Deniz Feneri e.V Derneği’nin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı ve aralarında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın bulunduğu 20 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlanmış ancak Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi yetkisizlik karar vererek dosyayı İstanbul’a göndermişti. Dosya ile ilgili İstanbul’un kararı beklenirken, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Deniz Feneri soruşturmasında, RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın bulunduğu 20 şüpheliden şikayetçi olan Sadık Deniz’in avukatı Coşgun, VATAN’a yaptığı açıklamada Frankfurt’ta avukatlık yapan ve Kanal 7’nin işlerini takip eden Hamdi Küçüktepe’nin, şikayetçi Sadık Deniz’e davadan çekilmesi için yüklü miktarda para teklif ettiğini söyledi.

‘Baskı kuruldu...’

Coşgun, Almanya’da oturan müvekkilinin önce isim vermeden aranarak şikayetini çekmesi için baskı kurulmaya çalışıldığını anlattı. Müvekkilinin arayanan numarayla ilgili yaptığı araştırmayla kendisini arayanın eski RTÜK Başkanı ve Deniz Feneri şüphelisi Zahid Akman’ın Almanya’daki bir tazminat davasında avukatlığını yapan Hamdi Küçüktepe olduğunu anladığını söyleyen Coşgun, Küçüktepe’nin de bunun ardından kimliğini gizlemeden konuştuğunu belirtti. Coşgun, Küçüktepe’nin Deniz’e, “Hepimiz Müslümanız. Bu insanlar bizim insanlarımız. Ceza alırlarsa bizim adamlarımız ceza alacak. Davadan çekilirseniz Deniz Feneri Derneği ve Yimpaş’ta kaybettiğiniz tüm paraları size ödeyeceğiz” dediğini iddia etti.

Mahkemeye başvuracak

Vatan'ın haberine göre,Avukat Coşgun, Deniz Feneri davasına bakacak olan mahkemeye bu konuda bir başvuru yapacaklarını ve müvekkillerine haricen para teklif edildiğini bildirerek gereğinin yapılmasını isteyeceklerini söyledi. Coşgun “Bunu yapan kişi değil yaptıran kişiler önemli. Yaptıranların kim olduğu da ortada. Bu kişilerin sorumlu tutulması gerekir” dedi, Coşgun, müvekkillerine sadece Deniz Feneri’ne kaptırdığı para için değil, YİMPAŞ için de teklifte bulunulmasını manidar bulduklarını ifade etti.

Coşgun, adı bir dönem yurtdışındaki vatandaşların yatırdığı paraları geri ödemediği için gündeme gelen YİMPAŞ’ın sağlık şirketinin ortakları arasında bulunan SET AŞ isimli şirketin aynı zamanda Kanal 7’nin de ortak olduğu Yeni Dünya isimli şirkete ortak olmasının ilginç bir bağlantı olduğunu belirtti.