ALMANYA"da devam eden Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında Alman makamları, 11 Kasım 2008"de Türk makamlarından yardım istedi. Yardım talebinde Deniz Feneri e.V ile bağlantısı olduğunu tespit edilen Türkiye"deki 12 şirketin basılıp aranması, bulunan evraklara el konulması ve yöneticilerinin sorgulanması talep edildi. Ancak Türk makamları bu taleple ilgili aradan geçen 9 ay içinde hiç işlem yapmadı. VATAN bu süre içinde listede yer alan şirketlerin “buharlaştığını” ortaya çıkardı.

Aradan geçen bunca süre sonra listede yer alan şirketlerden Aktif Barter"ın müdürü Nilüfer Şimşek, Ankara Adliyesi"nde Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan tarafından yaklaşık 2.5 saat sorgulandı. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Şimşek, adliye çıkışı “Soruşturma kapsamında "şüpheli" durumundaki bazı kişilerin şirketinde daha önce yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu şirketin Almanya"daki Deniz Feneri e.V Derneği"nden gelen paralarla kurulup kurulmadığına dair sorulara cevap verdim. Bu şirketi "şüpheli" kişilerden nasıl devraldığımı açıkladım” açıklamasını yaptı.

Zahid Akman kurucusu

Alman savcılar tarafından hazırlanan iddinamede Aktif Barter şu şekilde anlatılıyor: “Sanıkların bazıları şirketin ortakları arasında. Kurucuları Beyaz İletişim, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve Aykut Zahid Akman. Firma, eşya yardımı için tekstil ürünleri vermiş. Faturaların tümü, Frankfurt Deniz Feneri e.V. adresine yazılmış. Üzerlerinde tanınmış marka ürünler yazılı. Örneğin Prada Jeans gibi. Bunun yardım mahiyetli olduğu oldukça şüpheli. Bir adet Prada Jeans"in fiyatının 25 euro olması taklit de olsa inandırı-cı değil. Ayrıca faturalardaki ürünlerin nereye gittiği de bilinmiyor.”

Kanal 7"ye komşu oldu

24 Eylül 2008"de VATAN bu şirketle ilgili haber yapmış, Eyüp Bulvarı Numara: 40"ta faaliyet gösteren binanın taşındığını saptamış ve şirketin müdürü Nilüfer Şimşek ile görüşmüştü. Şimşek yaptığı açıklamada şirketi 6 Şubat 2008"de Eyüp Bulvarı Numara: 40"taki adresten Kar İş Merkezi"ne taşıdığını belirterek “Benim yönetici olarak çalıştığım dönem Barter Aktif o adresteydi. Benden önce de şirketin yeri orasıymış” demişti. Ancak şirketin yeni adresiyle Kanal 7"ye komşu olmasına ise bir açıklık getirememişti.


Vatan