'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı', Türkiye genelinde olduğu gibi Silifke'nin Atakent beldesinde de coşkuyla kutlanıyor. Mersin Dalış Merkezi ve Su Sporları Kulübü üyeleri, söz konusu kutlamaları sualtına da taşıdı. Kulüp Başkanı Mehmet Ersan ve 19 kişiden oluşan dalış ekibi, 19 Mayıs'ı 19 metrelik derinlikte, açtıkları 19 metrelik ay-yıldızlı Türk bayrağı açarak, etkinliklere farklı bir renk kattı.
Ekip, sualtına dalış öncesinde kendi aralarında görüş alış-verişinde bulunup, deniz içerisinde Türk bayrağını nasıl açacaklarını tartıştı. Daha sonra ekip, dalış kıyafetlerini giyerek deniz kenarına ulaştı. Denize giren dalış ekibi, yanlarına Türk bayrağını da alarak denizin derinliklerine doğru dalış gerçekleştirdi.
Bir süre deniz içerisinde kalan dalış ekibi, denizin altında açtıkları Türk bayrağını denizin üstünde de açarak; 'Ne Mutlu Türküm' diye slogan atarak, 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.
19 Mayıs'ı Türk gençliğinin daha çok benimseyip, sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Mehmet Ersan, "19 kişilik ekibimizle birlikte 19 Mayıs'ı, 19 metre denizin altında, 19 metre uzunluğundaki Türk Bayrağımızı açarak kutladık. Kuşaktan kuşağa bu bayramı her zaman kutlamak istiyoruz. Bu etkinliği Mersin'de ve Silifke'de ilk defa yapıyoruz. Her zaman yapmayı planlıyoruz. Kulübümüzün amacı Mersin'de su sporlarını sevdirmek, su altını korumak ve bu güzellikleri herkesle paylaşıp su altı ailemizi genişletmek istiyoruz. Bünyemizde 150 öğrencimiz bulunuyor' dedi.