Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, vergi kanunları çerçevesinde yapılan alış-verişler karşılığında belge alma ve vermenin zorunluluk olduğunu hatırlattı. Özellikle tatil bölgelerinde olmak üzere Haziran ve Ekim ayları arasında denetimlerin artırılacağını açıklayan Yılmaz, mükelleflerin belge düzenine uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz; tüm mükellef ve vatandaşların vergi kanunları çerçevesinde yapmış oldukları alış-verişler karşılığında belge alma ve verme zorunluluğu bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda belde almanın bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Turizm sezonun başlamasıyla birlikte Kuşadası ve Didim ilçelerindeki nüfus yoğunluğu artmakta ve buna paralel olarak da başta hizmet sektörü olmak üzere bütün sektörlerde hareketlilik yaşanmaktadır. Bu nedenle; Haziran ve Ekim ayları arasındaki dönemde özellikle Kuşadası ve Didim ilçelerimizde var olan yaygın ve yoğun vergi denetimleri Aydın il merkezinden görevlendirilecek memurlarımız ile birlikte arttırılarak etkin bir şekilde yapılmaya devam edilecek, eş zamanlı olarak da il merkezi ve diğer ilçelerde de hizmet sektörü ağırlıklı denetimler yapılacaktır” dedi.
İlgililerin belge düzenine uyma konusunda yapılan uyarılara dikkate alması gerektiğine değinen Yılmaz, “Mükelleflerimizin belge düzenine uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine ve yapılacak denetimler esnasında bu alanda cezai işlemlere muhatap olacak davranışlardan kaçınacaklarına inanıyorum. Vatandaşlarımızın da görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde belge alma duyarlılığı göstereceklerini düşünüyorum” diye konuştu.