Bir dizi ziyaret için İzmir'e gelen Bakan Gönül, partisinin Ömür Kabak başkanlığındaki yeni İzmir il yönetim kurulunu ziyaret etti.

Ömür Kabak ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Bakan Gönül, yeni yönetimin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Türkiye'nin çağa ve milletin karakterine en uygun rejim olan demokrasiyi seçtiğini belirten Bakan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye demokratik bir idareye kavuştuğunda, dünya üzerindeki birçok ülke istiklalini kazanmış değildi. Artık demokrasi, Türkiye'de köklü, vazgeçilmez bir rejim şeklidir. Demokrasinin en vazgeçilmez unsurları, siyasi partilerdir. Yani çoğulcu bir yönetim olmadan, demokrasinin varlığından söz edilemez. AK Parti de yönetime talip ve yönetimde olan siyasi partidir. En önemli tarafı, halkın teveccühüne sahip, iki genel seçimi ve iki yerel seçimi bihakkın kazanmış bir parti olmasıdır.''

AK Parti'nin son olarak yapılan yerel seçimde de halktan yeni bir teyit aldığını kaydeden Bakan Gönül, ''Zaten böyle olmasaydı şimdi emin olun, seçim laflarından geçilmezdi'' dedi.

-''DEMOKRASİ, MAHALLİNDE BAŞLAR''-

İl teşkilatı yönetiminin fevkalade önemli olduğunu kaydeden Gönül, ''Demokrasi, mahallinde başlar. Mahallinde hareket etmeyen, 'merkezde demokrasiyi uyguluyoruz' diyen yönetim tarzı demokrasiyle bağdaşmaz. İşte halkın teşkilatı da iller, ilçeler, siyasi partiler kanunumuzun öngördüğü teşkilatlardır'' diye konuştu.

İzmir'in AK Parti için, Türkiye için, hatta dünya konjonktüründe önemli olduğunu ifade eden Gönül, şunları söyledi:

''Bu sebeple İzmir'deki teşkilatımız da İzmir olduğu için çok önemlidir. Bu kadar önemli bir görevi ve temsili taşıyan arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Onların taşıdığı sorumluluğun, hizmet sorumluluğu olarak düşünüyor, bu hizmete ortak olmanın gayreti içinde olacağımı ifade ediyorum.''

Bakan Gönül, bir basın mensubunun, ''Soru sorabilir miyiz?'' şeklindeki sözüne, gülerek ''Soru sormak serbest ama cevap vermemek de serbest'' diyerek karşılık verdi. Basın mensubunun Genelkurmay Başkanlığından bugün yapılan açıklamayı hatırlatması üzerine Bakan Gönül, ''Konu adliyeye intikal etmiştir. Adliyenin değerlendirmesi önemlidir. Bu bakımdan bir şey söylemek mümkün değildir'' dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise Gönül'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gönül'ün İzmir milletvekili olduğunu hatırlatan Kabak, ''Bir İzmir milletvekili olarak, ailemizin bir büyüğü. Bize verdiği destekle İzmir'imize, milletimize hayırlı hizmetler yapacağız'' dedi.

-KONAK BELEDİYESİ ZİYARETİ-

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı da ziyaret etti. İzmir'de bir dönem valilik yaptığını hatırlatan Bakan Gönül, Tartan ile ortak sevdalarının İzmir'e hizmet olduğunu kaydetti.

Tartan'a, İzmir'in en önemli noktasında sürdürdüğü görevi nedeniyle başarılar dileyen Gönül, merkezi hükümet ve mahalli idare arasındaki ilişkiler açısından üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.

Hakan Tartan, kenti geliştirmek için çalışacaklarını belirterek, Bakan Gönül ile kenti geliştirmek adına neler yapılabileceğini konuştuklarını bildirdi.

Tartan, ziyaret anısına Bakan Gönül'e Türk motiflerini yansıtan ebru hediye etti. - haber 7