BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan Bağımsız Milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin YSK tarafından vekilliğinini düşürülmesinin ardından BDP'nin desteğiyle seçilen bağımsız milletvekilleri dün Meclis'e gitmeme kararı aldı. 
 
BDP'nin eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili Selahattin Demirtaş, kararı telefonla görüştüğü DHA muhabirine değerlendirdi. 
 
Demirtaş, Meclis'e gitmeme kararının Meclis'i protesto veya tanımama anlamına gelmediğini belirterek, "Çözüm konusunda somut bir adım atılırsa Salı günü Meclis'teki yemin törenine katılırız. Meclis'i ilelebet protesto gibi bir kararımız yoktur. Biz sorun yaratmak için değil çözüm için Meclis'e gitmek istiyoruz. Atılacak adımlara göre kararımızı yeniden oturup tartışarak gözden geçirebiliriz" dedi.
 
Demirtaş, bugün İmralı'da avukatları ile görüşen Abdullah Öcalan'dan gelecek mesajlarında kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "İmralı'dan olumlu bir mesaj gelirse çözüm için mesafe kaydedildiği anlamına gelir ve tekrar bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapabiliriz" dedi.
 
Demirtaş, Hatip Dicle dışında tutuklu olan 5 milletvekiliyle ilgili mahkemelerin vereceği kararlarında alacakları kararlarda etkili olacağını belirterek, "Biz mahkemelerden arkadaşlarımızın serbest bırakılmalarını istiyoruz. Eğer aksi bir durum olarsa o zaman mahkemelerin AK Parti'nin emrinde çalıştıkları ortaya çıkacaktır"dedi.
 
Demirtaş, krizin çıktığı günden bugüne kadar hükümetle bir temaslarınında olmadığını da sözlerine ekledi.