CHP lideri, eski BDP lideri Demirtaş'a da bir çağrı yaptı: "AKP İl Başkanı'yla yaptığınız yazılı anlaşmayı seçimden önce açıkla. "
 
Kılıçdaroğlu, dün gece katıldığı 'Teke Tek' programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. 
 
BDP-AK Parti anlaşması:
Başbakan Erdoğan'ın "CHP ve BDP, 5 maddelik anlaşma yaptılar" dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onurlu bir insan o anlaşmayı açıklar. Niye açıklamıyor?" diye sordu. 
 
Fatih Altaylı'nın, "Böyle bir anlaşma yaptınız mı, bir işbirliğini düşündünüz mü?" sorusuna, "Hayır efendim"
yanıtını veren Kılıçdaroğlu, "Ama Allah büyük, eski BDP Genel Başkanı Demirtaş, 'CHP'yle bir anlaşmamız yok, ama AKP İl Başkanıyla bizim yaptığımız yazılı bir anlaşma var, bunu açıklarsam ortalık karışacak, seçimden sonra açıklayacağım" dedi. Sayın Erdoğan'da tık yok. Dut yemiş bülbül gibi. Ben buradan Selahattin Demirtaş'a çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu anlaşmayı seçimden önce açıklayın. Hangi il başkanı, genel başkandan habersiz anlaşma imzalar" diye konuştu. 
 
Melih Gökçek'e cevap:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ortaya koyduğu kendisine yönelik belgelere ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Öyle bir insanı hatırlamıyorum ben. Kim Melih Gökçek? Onun kuyruk acısı var biliyorsunuz. Bir karşılaştık ya. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış diye bir söz var" dedi. 
 
Kılıçdaroğlu, bir mitinginde yarım bıraktığı ve "Başbakan'a küfür etmek üzere olduğu bir cümle" şeklinde algılara yol açan cümlenin sorulması üzerine de "Bütün samimiyetimle söylüyorum. Yine bu Sosyal Sigortalardan bahsetmiş ve yolsuzluk yaptığımı söylüyor. Ben de, konuşma süreci onunla başlıyor, 'Bir daha anarsan adımı yolsuzlukla ayağını denk al' diyecektim. Tabii yıldırım hızıyla geçiyor düşüncelerinizden konuşacağınız şey. Sonra bu 'ayağını denk al' ifadesinin biraz tehdit koktuğunu fark ettim ve söylemekten vazgeçtim. Arkadaşlar dediler ki, 'Bu yanlış algılanabilir, bir açıklama yapalım' dediler. 'Yok' dedim. 'Küfür falan yok, niye açıklama yapacağız?'. Beni tanıyanlar, hatta beni hiç sevmeyenler bile küfürle uzaktan yakından ilgim olmadığını bilirler" diye konuştu. 
 
"Ama 'ananın' demediniz mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır, öyle bir şey yok. 'Anarsan' dedim, ikinci defa 'anarsan' diyecektim. Onlar alıp cümleyi kendilerine göre yorumlayıp kamuoyuna öyle sundular" yanıtını verdi. 
 
"Sakinim diyor, ama Başbakan'ın dişlerini sökmekten bahsediyor" şeklinde sorular geldiğinin ifade edilmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "O 'aslanım, kaplanım' diyor ya. Miting meydanlarında söylenir böyle ifadeler. Ama ben karşıma çıkmasını istiyorum. Sen benim karşıma çıkacaksın, oturacağız, konuşacağız. Dişini sökerimden kastım o. 'Karşıma çıksa dut yemiş bülbüle döndüreceğim' diyorum, hiç konuşamayacak" dedi.