Demirtaş ve Kışanak’ın 2 günlük sürpriz ziyaretleri kapsamında kimlerle görüştüğüne ilişkin bilgi verilmezken dün akşam saatlerinde IKYB’nın polit büro üyeleri ile Süleymaniye’de bir araya geldikleri belirtildi. Görüşmeye BDP adına Demirtaş ve Kışanak katılırken, KYB adına Mela Bahtiyar, Hakim Kadir ve Dr.Xebro katıldı. Görüşmeden sonra Mela Bahtiyar, görüşmede birçok konunun ele alındığı özeklikle Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin girişimlerinin bulunduğunu söyledi.

DEMİRTAŞ: VALİZİM GİZLİ BİR ŞEKİLDE ARANMIŞ

Kuzey Irak’taki temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Selahattin Demirtaş, valizinin havaalanında gizlice arandığını ve daha sonra kendisine teslim edildiğini söyledi. Demirtaş, konu ile ilgili Twitter’da, "Dün Süleymaniye’de YNK yetkilileriyle görüştük, bugün döndük. Ama, İstanbul’da valizim gizli bir sekilde aranmış olarak bana teslim edildi. Valizimde her ne aramışlarsa bilmiyorum ama, Barış, valizden çıkmaz, bunu bilmeyecek kadar saf olmalılar" dedi.

TALABANİ’NİN PKK İLE ATEŞKESİ GÖRÜŞTÜĞÜ BELİRTİLMİŞTİ

Demirtaş ile Kışanak, gezilerini tamamlayarak bu sabah Türkiye’ye dönerken, bu geziden bir süre önce Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin yeniden ateşkes sağlanması için PKK ile görüşmeler yaptığı belirtilmişti.

Talabani’nin danışmanı Azad Cundiyani, şöyle konuşmuştu:
"Talabani, ateşkes ilan etmesi konusunda ikna etmek amacıyla PKK ile görüşüyor. Türk ordusuyla, PKK arasında çıkan çatışmalardaki kan duruncaya kadar Talabani ’nin girişimleri devam edecek. Bu çabanın neticeleri yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır. Talabani iki taraf arasında bir köprü vazifesi görüyor. Kendisi, barışçıl çözümlerin iki tarafı birbirine yakınlaştıracağına inanıyor. Şiddet ve savaş iki taraf arasındaki anlaşmazlıkları daha da kötü bir hale getiriyor. Türk ordusuyla, PKK arasındaki çatışmalar, Kuzey Irak’ın genelini doğrudan ya da dolaylı olarak etkiliyor. Bu yüzden Talabani, bölgede şiddetin sona ermesi ve barışçıl çözümlerin kökleşmesi için çaba harcıyor."