Demirtaş, “Biz bölge meclisleri öneriyoruz. Biz birden fazla Başbakan olsun demiyoruz. Allah korusun bir tane Tayyip Erdoğan’ın yanında düşünün bir, iki, üç, dört, beş. Zaten bir ülkeyi bir başbakan temsil eder ve yeter” dedi.
BDP eski Genel Başkanı ve Hakkâri bağımsız milletvekili adayı seçim çalışmalarını dün Yüksekova İlçesi’nde sürdürdü. Demirtaş, Cengiz Topel Caddesi’nde seçim otobüsü üzerinden 20 bin kişiye konuştu. Demirtaş, Hakkâri’de, “Her şey Ankara’dan yönetilemez. Türkiye, coğrafi ve nüfus olarak büyük bir ülke, tek bir merkezden tek bir başbakanla yönetilemez” sözünün yanlış anlaşıldığını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:
 
 
 
 
‘Bölge meclisi öneriyoruz’
“Bir tek kişinin ülke yönetiminde bu kadar yetkili, etkili olduğu bir demokrasi olamaz. Biz bölge meclisleri öneriyoruz. Biz birden fazla Başbakan olsun demiyoruz. Allah korusun bir tane Tayyip Erdoğan’ın yanında düşünün bir, iki, üç, dört, beş. Biz bölge meclislerini istiyoruz. Zaten bir ülkeyi bir başbakan temsil eder ve yeter. Ama bakın Almanya’da Merkel bir ülkeyi tek başına yönetemez, Amerika’da Obama bir ülkeyi tek başına yönetemez. Ama maşallah Erdoğan değil Türkiye’yi, neredeyse ’Kenya’yı da ben yöneteceğim’ diyor.”