BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş geçtiğimiz gün Diyarbakır Spor Salonu’nda düzenlenen BDP gençlik meclisi 1. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada gençlere seslenirken, ana dilde eğitim sorununa yeniden vurgu yaptı.

Demirtaş ‘Ana dilde eğitim sorunu devletten beklenilecek, talep etmenin ötesinde toplumun kendi sorunudur. Gençlik okulları açılmalı, ders kitapları basmalıdır. Kürtçe’nin her lehçesi eğitim dili haline gelmeli’ demişti.

Tüm miting, toplantı ve basın açıklamalarında sürekli Türkçe konuşan BDP Milletvekilleri ile ilgili sorumu, Diyarbakır anneleri ile ilgili AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile yaptığım röportajda sormuştum..

'Demirtaş'ın Kürt sorunu kapsamında her fırsatta dile getirdiği ana dilde eğitim sorunu ile ilişkilendirdiğim 'Kendi dillerinde neden konuşmayıp, meydanlarda sürekli Türkçe kullanıyorlar' sorusuna, Galip Ensarioğlu’nun verdiği yanıt hayli dikkat çekiciydi.

Ensarioğlu ‘Böyle bir şey sorduğunuz zaman, onun bir sürü gereksinimi ve kabahatini devlete yükleyeceklerdir. ‘’Bu devlet bizi 100 yıl önce asimilize etti. Dilimiz türkçeleşse bile zihnimiz değişmedi’ diyeceklerdir.

Ayrıca Selahattin Demirtaş Kürtçe bilmez. Gültan Kışanak ne Zazaca ne de Kürtçe bilir. Öcalan da çok iyi konuşamaz’dedi.

Ensarioğlu ayrıca; ‘Yani oradan bir şey çıkmaz. Ayrıca bu ayrı bir konudur. Bunların günahı bu ailelere ve insanlara yüklenemez.’diye ekledi.