Murat Aksu ile at başı geçmesi beklenen yarış, Yıldırım Demirören"in ezici üstünlüğü ile sonuçlandı. Demirören 20 sandıkta oyların % 61"ini alıp, 3 yıl daha Kartal"ın patronu oldu.

BEŞİKTAŞ"TA Yıldırım Demirören 3 yıl daha başkan... Seçim öncesi yaşanan gergin ortama rağmen Cola Turka Arena"da dostane bir ortamda yapılan genel kurulda 12 bin 800 üyeden 7 bin 600"ü oy kullanırken, Demirören, Murat Aksu"ya ezici bir üstünlük sağlayarak 3. kez başkan seçildi. Demirören oyların 4 bin 506"sını alırken, Murat Aksu ise 2 bin 837"de kaldı.

İKİ başkan adayı da seçim sürecini hızlandırmak için yapacakları konuşmadan feragat ederken, 20 sandıkta yapılan ve bir saatlik gecikme nedeniyle 11.00"de başlayan oy verme işlemi, Demirören"in 3., Aksu"nun da 12. sandıkta oy kullanmalarının ardından 17.20"de son buldu. Ardından salonda çalınan Haydi Hisset şarkısına Demirören ve Aksu taraftarları ellerinde bayraklarla eşlik etti. Salonda VIP tribünü tarafında oturan Demirörenciler "siyah", karşı tarafta oturan Aksucular ise "beyaz" diye tezahürat yaptılar.

"ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI"

18.12"DE başlayan oyların sayımı 00.40"ta sona ererken Demirören geçerli sayılan 7 bin 343 oyun yüzde 61.36"sını aldı. Aksu ise yüzde 38.64"te kaldı. Sonuçlarının açıklanmasının ardından sevincini ailesiyle ve kurmaylarıyla yaşayan Demirören daha sonra şu açıklamaları yaptı:

“ÖNCELİKLE kongremizin seviyesini yükselten Uluç Gürkan"a teşekkür ediyorum. Ayrıca Divan Başkanımız Yalçın Karadeniz"e ve mali genel kurul ile kongrede bizi rahatlatan emniyetimize teşekkürler. Beşiktaş, tarihinde çok önemli bir virajı geçti bugün. Bana oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Camianın artık tek bir görevi kaldı, seçilen başkan ve yönetimin arkasında birleşmek. Bunun için herkesi davet ediyoruz.

HER şey çok güzeldi. Artık birlik ve beraberlik var. Caima birleştiği sürece önümüzde kimse duramaz. Bugün bunu gösterdiler. Yarın (bugün) hep beraber toplantı yapıp şimdi neler yapacağımıza karar vereceğiz.”

"Değişimi yakında HERKES görecek"

DEMİRÖREN"İN eski yönetimden listesine aldığı 3 isimden biri olan Ertunç Soğancıoğlu, Beşiktaş"a yakışır bir seçim olduğunu belirterek “Burada Murat Aksu"ya da teşekkür etmek lazım. Değişimi ileriki günlerde göreceksiniz. Mali disipline daha çok uyan bir Beşiktaş yaratacağız. Görev dağılımı yapmadık. Mazbataları alıncaya kadar şimdiki görevim devam ediyor” dedi.

İbra ters tepti Aksu erken gitti

MURAT Aksu"nun, yarışı, bu denli büyük farkla kaybetmesinde, izlediği ibra politikasının etkisi büyük oldu. Seçim öncesinde başa baş bir mücadele bekleniyordu. Ancak Aksu ile onu destekleyen üyelerin, Demirören yönetimini ibra etmemesi ters tepti. Bu durum da Aksu"ya oy kaybettirdi.

13. sandığın açılmasından sonra yenilgiyi kabul eden Aksu ve ekibi, salonu terketti.

Baba Demirören: Oğlumu üzdüler

YILDIRIM Demirören"in babası Erdoğan Demirören, dün ilginç açıklamalar yaptı. Oyunu attıktan sonra “İki oğlum yarışıyor” diyen Baba Demirören, 17. sandığın açılmasından sonra “10.00"dan beri burdasınız. Neden evden izlemediniz?” sorusuna “Oğlumu istemeden üzdüler. Arkasında durmalıydım” yanıtını verdi.

SANKİ GENEL SEÇİM

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu oğlunu yalnız bırakmazken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de kongredeydi.

İsmail Ünal kazandı

DÜN gerçekleştirilen Beşiktaş Genel Kurul"unda bir anlamda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi"nin (CHP) rekabeti de yaşandı. Bunun nedeni ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu"nun oğlu Murat Aksu ile yarışan Yıldırım Demirören"in listesinin oluşumunda CHP etkisinin olmasıydı.

SEÇİM öncesinde Yıldırım Demirören"le görüşen CHP"li Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, başkanın yeni dönem için oluşturduğu listeye büyük etki etti. Mubariz Mansimov"un sahibi olduğu Palmali Denizcilik"in CEO"su Alaattin Aykaç, başkan adayı olmaktan son anda vazgeçen Metin Keçeli ve Türkiye"nin önemli iş adamlarından Serdar Adalı"nın yanı sıra Aksu"yu destekleyen eski başkan Serdar Bilgili"ye bayrak açan 4 üyeyi de Ünal, Demirören"in yönetimine soktu.

DEMİRÖREN"İN başkan seçilmesiyle birlikte İsmail Ünal da bir kazandı. CHP"li Belediye Başkanı, arkasında Abdulkadir Aksu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi AKP"lilerin desteği olan Aksu"nun kaybetmesiyle siyasi açıdan da bir zafer elde etti.

Kongreden Notlar

Revna Demirören: Hak eden kazandı

BEŞİKTAŞ"IN "First Lady"si Revna Demirören de 14. sandıktan sonra eşi zafer turuna çıkınca göz yaşlarını tutamadı. “Seçimde hak eden kazandı” diyen Revna hanım, “Çok duygulandım. Yıldırım yeniden başkan seçildi” ifadelerini kullandı. “İnönü"ye gelecek misiniz?” sorusuna ise “Tabii ki gideceğim. Orası benim evim” yanıtını verdi.

KOÇ: Bu kongre Beşiktaş"a yakıştı

OYUNU kullanmak için BJK Cola Turka Arena"ya geldiğinde, Yıldırım Demirören"in eşi Revna Hanım tarafından kapıda karşılanan Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç “Beşiktaş"a yakışan bir seçim. Katılımın yüksek olması çok sevindirici. Beşiktaşlı Beşiktaş"a sahip çıkıyor. Başkanımızın ve yönetiminin arkasında olmalıyız” yorumunu yaptı.

Baba Aksu: Seçime SİYASET karışmadı

BAŞKAN adayı Murat Aksu"nun babası, içişleri eski bakanı ve AKP Genel Başkan yardımcısı Abdulkadir Aksu, seçime siyaset karışmadığını vurguladı.

SPOR ile siyaset ayrı kulvarlar diyen Aksu, başkan adayları ile ilgili olarak “Yıldırım, Demirören yıllardır bana "amca" der. Biri evladım, diğeri de yeğenim” ifadelerini kullandı.

Akatlar"da emniyet PATLAYICI aradı

SAAT 08.30"da İstanbul Emniyet Müdürlüğü"nden bir ekip Akatlar Spor Kompleksi"nde bomba arama çalışması yaptı. Emniyet yetkilileri kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini, bu önlemin rutin bir işlem olduğunu açıklayarak gönüllere su serpti. 600 kişilik sivil polis grubu da Olağan seçimli Genel Kurul Toplantısı"nda güvenliğin sağlanması için görev yaptı. - vatan