Demirören Grubu'na bağlı Vatan Gazetesi'nde yaklaşık iki aydır yaşanan "yeni sözleşme" gerginliği, Erdoğan Demirören'in haftabaşında aldığı bir kararla sona erdi.

Demirören ve kurmaları bir süredir, Vatan çalışanlarını başka bir şirkete aktararak tazminatlarını sıfırlamayı hedefliyordu.... Tabii; izin paralarının ve kıdem tazminatlarının sadece yüzde 70'ini, üstelik taksitle vererek...

Çalışanlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratan bu girişimden sürpriz kararla vazgçildi.

Vatan çalışanları yine bugüne kadar oldukları gibi "Bağımsız Gazetecilik A.Ş."ye bağlı olarak çalışacaklar ve yasal haklarını kaybetmeyecekler.

Peki; ne odu da, bu konuda son derece kararlı görünen Erdoğan Demirören geri adım attı?

Aslında bu sorunun yanıtı da belli:

Demirören geçtiğimiz pazartesi günü gazete yönetimiyle bir araya gelerek tam yeni şirket kararını tebliğ etmeye hazırlanıyordu ki, hukuk danışmanlarından gelen bir raporla hayal kırıklığına uğradı.

Çünkü bu raporda, "Çalışanlar tazminatlarının ve izin alacaklarının yüzde 70'ine razı olduklarını yazılı olarak beyan etseler bile, bunun hukuki olarak bir anlamı olmaz. Dava açan her çalışan, o belgeyibaskı altında imzaladığını kanıtlar ve çok daha büyük paralar ödemek zorunda kalırız. Yani bu operasyon Vatan çalışanlarının gruba olan maliyetlerini azaltmayacağı gibi tam tersi bir etki de yaratabilir" deniliyordu.

Nedeni ne olursa olsun; Demirören Grubu'nun yeni sözleme girişiminden vazgeçmesi Vatan çalışanları arasında bayram sevinci yaşanmasına neden oldu.

Umarız Demirören'in bu "son dakika" kararı başka bir "şok" kararla değişmez ve meslektaşlarımızın aleyhine yeni bir girişim gündeme gelmez.

(medya radar)