Şampiyonluk yarışının kızıştığı günlerde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki ‘hakem’ gerilimi artarken, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören çarpıcı açıklamalarda bulundu...
 
Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle daha önce ceza alan Yıldırım Demirören, gündem yaratacak ifadeler kullandı.
 
“İlk günden bu yana Federasyon, Merkez Hakem Kurulu ve Kulüpler Birliği’ni uyardık. Açık konuştuk, ceza aldık” diyen Başkan, sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef bizim bu tavırlarımızı herkes izledi. Oysa başta Federasyon ve MHK olmak üzere özellikle de Kulüpler Birliği bize kulak verip, bu olayların üzerine gitse her şey çok farklı olurdu” diye konuştu.
 
‘Adalet herkes için...’
Yıldırım Demirören sözlerine şöyle devam etti: Herkes gibi hakemler de hata yapar. Ancak bunların sonunda ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla olaylara tepki verilirse, o adaletsizlik gün gelir sizi de kalbinizden vurur. Maalesef gelinen nokta budur. Kimse şimdi kalkıp hakemlere yüklenmesin. Adalet herkes için geçerlidir. Hep birlikte hatalar nasıl en aza iner, adalet terazisi nasıl en doğruyu gösterir, onun üzerinde yoğunlaşalım. Biz ilk günden elimizi taşın altına koyduk. Daha fazla geç kalınıp kaos ortamı yaratılmadan, herkes elini önce vicdanına, sonra da taşın altına koysun.