Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “bunlar ancak nal toplar nal” dediği muhalefetin çete kardeşliği ile karanlık ittifak yaptığını belirterek, “Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez” görüşünü ortaya koydu. CHP’yi birlikte hareket ettiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eski sözleriyle eleştiren Erdoğan, ilk defa da anayasaya değiştirmek için partilerinin 367 milletvekili kazanması gerektiğini söyledi ve buna göre oy istedi.
Erdoğan, dün Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde şu mesajları verdi:
ANAYASA İÇİN 367 İSTEDİ: İnşallah sandıkları Ak Parti ile patlatacağız. Çünkü yeni bir anayasa yapacağız. İleri bir demokrasi için yapacağız, temel hak ve özgürlükler için yeni bir anayasa. Bunun için de tabii 367’nin üzerinde milletvekili çıkarmamız lazım. Bu milletvekilini hep beraber çıkaracağız. Çünkü Ak Parti Tayyip’in, Ahmet’in, Mehmet’in partisi değil, milletin partisi, milletin. Biz, bir bölgenin veya bir etnik unsurun partisi değiliz. Biz, 74 milyonun partisiyiz. Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece hiç endişe etmeyin. Biz, 367’nin üzerinde milletvekilini çıkardığımız takdirde diğer partilere diyeceğiz ki, ‘gelin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda bunu beraber yapalım’. Gelirlerse bunu beraber yapacağız. Bundan önce gelmediler. Gelmezlerse o zaman bu yetki bizde olduğuna göre, millet bize bu yetkiyi verdiğine göre, o zaman anayasayı parlamentoda biz, zaten şu anda çalışmalar başladı, milletimize gidiliyor, millet çalışıyor, STK’lar çalışıyor, bütün bu yapılanları alacağız, onlarla konuşmayı yapacağız, onlarla beraber çalışmayı yapacağız ve milletimizin ‘bu benim anayasam’ diyeceği anayasayı inşallah Meclis’ten çıkaracağız.
CHP’Yİ DEMİREL İLE VURDU: Şimdi birileri eski günlere geri dönmek istiyor. Birileri, çeteleri, mafyayı, karanlık suç örgütlerini bu ülkeye yeniden musallat etmek istiyor. Şunu unutmayın; bir tarafta ‘Ak Parti’ var, öbür tarafta ‘diğerleri’ var; bir tarafta ‘Ak Parti’nin Ak siyaseti’ var, öbür tarafta ‘karanlık bir ittifak’ var. Ben size burada, emekli bir siyasetçinin, bu ülkeye çok büyük acılar yaşatmış, bu ülkenin yıllarını heba etmiş, 87 yaşına gelmiş ama hala bu işlerden elini eteğini çekmemiş bir siyasetçinin sözlerini hatırlatmak istiyorum.  Bunu Kılıçdaroğlu’nun duyması lazım, yanındakilerin duyması lazım, bir de İkinci Milli Şefin duyması lazım. Diyor ki, ‘Rejim düşmanlarının elebaşı, CHP’dir’. Diyor ki, ‘Adalet Partisi komünizm karşısında kaledir. CHP, huzura değil, savaşa taliptir’... Bunları kim diyor? (Demirel sesleri). Bu kişi şimdi CHP’ye akıl hocalığı yapıyor. CHP o beyefendinin gölgesinde siyaset yapıyor. Ömrünü CHP ile bu şekilde mücadeleyle geçiren o beyefendiye, şimdi CHP sahip çıkıyor.
 
‘Bunlar eğreti ata bindiler’
Erdoğan, Denizli Özay Gönlüm Meydanı’ndaki mitingde de yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti. Kılıçdaroğlu’nu Denizli sözleriyle eleştiren Erdoğan, “Denizli’nin çok güzel sözleri var. “Az söyle uz söyle inanılacak laf söyle’ diye. Bundan inanılacak laf duyamazsınız. “Düzgün kurulan tezgah düzgün bez dokur.’ Bunlar tezgahı düzgün kurmadılar kasetle kurdular. “Eğreti ata binen tez iner.’ Bunlar eğreti ata bindi, bunları tez indirecek misiniz?” diye sordu.
 
 
 
‘TV’ye gel’ çağrısına cevap:
Soruyorum Bay Kemal, senin dönemin mi iyi bu dönem mi? Diyor ki ‘televizyonda tartışalım’. Sen daha dur bakalım. Süper ligde oynayan ile amatör lig oynayan aynı olur mu? Sonra dur bakalım sen daha çırak bile olmadın. Tilki uzanamadağı üzüme koruk der, kedi de ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.