Zülfü Livaneli, Vatan'daki köşesinde, "Şimdi bu milletvekilleri CHP'den ayrılıp ya mevcut DP'ye geçmek ya da yeni bir parti kurmak için gün sayacaklar" diye yazdı.
 
Hüsamettin Cindoruk'u Demokrat Parti'nin başına geçirten ancak planları tutmayınca Süheyl Batum'u CHP'ye monte eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hedefine ulaştı. CHP içinde toplanan ve MHP'yi de es geçmeyen Demirel'in adamlarının grup kuracak sayıya ulaştığı konuşuluyor. Demirel'in CHP'ye monte ettiği isimler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum başta olmak üzere Mehmet Haberal, Sinan Aygün, Bülent Kuşoğlu, Aydın Ayaydın ve Aytunç Çıray yer alıyor. MHP'de ise Sümer Oral'ın aralarında bulunduğu bazı isimlerin Demirel'e yakınlığı biliniyor.
 
BAŞKAN HABERAL
 
Demirel'in CHP ve MHP'deki oyun planını ilk fark eden eski DYP Milletvekili Tevfik Diker olmuştu. Diker, Demirel'e yakın isimlerin seçildikten sonra istifa edeceklerini ve Mehmet Haberal başkanlığında yeni bir parti kuracaklarını öne sürmüştü.
 
Dün de eski CHP Milletvekili ve Vatan gazetesi Zülfü Livaneli de dünkü yazısında benzer tespitlerde bulundu. Livaneli, CHP'deki milletvekilleri arasında Demirel'in bir sözü ile istifa edecek çok sayıda isim bulunduğunu belirterek, "Demirel TBMM'de grup kuracak sayıya ulaştı" diye yazdı.
 
CHP'DEN AYRILACAKLAR
 
Livaneli, Demirel ve TOBB çevresinin adaylarının CHP'de seçilecekleri yerlerden aday gösterildiklerini ve seçildiklerini hatırlattı. Livaneli, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Şimdi bu milletvekilleri CHP'den ayrılıp ya mevcut DP'ye geçmek ya da yeni bir parti kurmak için gün sayacaklar. Bu işin uygun zamanlamasını da yine Demirel ayarlayacak. Çünkü hareketin manevi lideri o. Resmi genel başkanının ise Profesör Haberal olması ihtimal dahilinde."
 
yenişafak