İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) 238. yılı etkinlikleri kapsamında İTÜ Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katıldı. 
 
İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun olan Süleyman Demirel, üniversiteye girişte gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı. 
 
Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili sorulara “Üniversiteyle ilgili sorarsınız. Başka şey soracaksanız... Bugün çalışmıyorum, kapalıyım" diye yanıt verdi. 
 
‘GİRME O İŞLERE’ 
 
Üniversiteden mezuniyeti de sorulan Demirel, İTÜ'den mezun olalı 64 sene olduğu kaydederek, arkadaşlarından Hasan'ı gördüğünü belirtti. 
 
Süleyman Demirel, gazetecilerle duygularını da paylaşarak, "Yüksek mühendis mektebine gelip kaydolduğum heyecanım neyse, her defasında buraya gelişte aynı heyecanı duyarız. Burası Türkiye'nin büyük bir kurumudur. Buraya mezup olmakta ve buradan mezun olmaktan da her zaman gurur duymuşumdur" ifadesini kullandı. 
 
9. Cumhurbaşkanı Demirel, bir gazetecinin "Sizin gibi İTÜ mezunu siyasiler de var. Ne diyeceksiniz bu duruma?" sorusuna ise "Girme o işlere" diye yanıt verdi. 
 
Başbakan Erdoğan, CHP'ye "milli şeflik" yapmakla suçladığı Süleyman Demirel'e "87 yaşında hala ortalığı karıştırıyorsun, otur oturduğun yerde" demişti.